Traian Basescu a afirmat luni, la Digi 24, ca Serviciul de Informatii Externe a avut conducerea operatiunii din Irak privind eliberarea ziaristilor romani rapiti in aceasta tara.

Fostul presedinte acuza faptul ca in prezent "vin niste feti-frumosi sa-mi dea lectii", moment in care a fost intrebat de moderator daca este vizat si generalul SRI Florian Coldea, dar Basescu a raspuns: "Nu l-am vazut in iesiri publice pe dl Coldea".

Traian Basescu a precizat ca acesta a jucat "un rol foarte important in recuperarea ziaristilor".

"A fost in Irak Coldea, in echipa care a fost in Irak pentru recuparea ziaristilor", a spus acesta, mentionand ca i-a placut cum s-a prezentat acesta la "sedintele de analiza, de doua ori pe zi", si modul in care "a actionat cu ceilalti".

Dar, a subliniat Basescu, "conducerea operatiunii in Irak nu a avut-o SRI, ci SIE".

Intrebat cum comenteaza acuzatiile lansate de Elena Udrea la adresa lui Florian Coldea, ca "fiecare are dreptul la opiniile lui" si ca "daca doamna Udrea are acest punct de vedere trebuie luat in consideratie si el".

"Eu insa am retinerile fostului sef de stat care are niste limite in a spune niste lucruri", a continuat fostul presedinte, dar Elena Udrea nu are nicio obligatie de a "tine cont de aceste limite".