Doi pompieri de la ISU au ajuns luni in jurul pranzului la sediul DNA, pentru a fi audiati de procurori in dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Cei doi pompieri sunt Antonie Radu si Petrică George Matei, angajati ai ISU Bucureşti - Ilfov, potrivit Agerpres.

Reamintim ca vineri procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem, dupa incendiul de la clubul Colectiv, existand suspiciunea de "neindeplinire sau indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare al ISU Bucuresti - Ilfov".

"Serviciul pentru infractiunile de coruptie savarsite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu referire la suspiciuni de neindeplinire sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare ale I.S.U. Bucuresti-Ilfov", potrivit sursei citate.

Procurorii DNA afirma ca exista "indicii si date potrivit carora s-a vatamat dreptul la viata si integritatea corporala a peste 180 persoane si s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constand in permiterea functionarii acestuia in afara cadrului legal si obtinerea de venituri patrimoniale din activitatile desfasurate in aceste conditii".

Aceasta sesizare din oficiu are in vedere "informatiile aparute in spatiul public, conform carora clubul in cauza ar fi fost avizat pe linie P.S.I. si ar fi fost controlat de catre cadre militare din raza de competenta pe linia respectarii normelor legale referitoare la securitatea la incendiu".

De asemenea, dupa disjungerea, de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte, a unei parti din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv si a declinarii cu privire la savarsirea unor infractiuni aflate in competenta DNA, procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei au dispus urmarirea penala fata de mai multe fapte, presupus a fi savarsite de persoane cu atributii de decizie si avizare din Primaria Sectorului 4 Bucuresti: abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat si complicitate), fals intelectual (autorat si complicitate).