Un student al Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi a murit, iar altul este in stare grava la spital, dupa ce au fost injunghiati cu un cutit, principalul suspect in acest caz fiind un coleg al celor doi tineri, care dupa ce i-a injunghiat a dat foc camerei de camin in care s-a petrecut incidentul, informeaza Mediafax.

Incidentul a avut loc intr-o camera a Caminului C4 din Complexul "Tirgusor Copou" al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde luni dimineata portarul a vazut fum iesind pe sub usa camerei si a intervenit cu un coleg de-al sau.

In camera au fost descoperiti doi studenti care erau injunghiati, ambii fiind in stare foarte grava, iar la fata locului au ajuns echipaje de ambulanta. In cazul unuia dintre tineri, medicii nu au mai putut face nimic intrucat era in stop cardio-respirator, fiind incercate manevre de resuscitare fara succes, astfel ca a fost declarat decesul.

"S-a intervenit in cazul a doi tineri cu plagi injunghiate multiple. Unul a fost in stop cardio-respirator si s-au incercat manevre de resuscitare, celalalt a fost tratat pentru soc hemoragic, este intubat, are leziuni ale cailor aeriene si se afla in sala de operatie. A suferit leziuni injunghiate la cap, torace, abdomen, leziune de ficat si antebrat", a declarat, luni, corespondentului Mediafax, Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD de la Spitalul de Urgente "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Din primele informatii, studentul care a ajuns la spital este in stare grava, cu multiple plagi injunghiate, fiind intubat. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vijiac, suspectul principal in acest caz este un al student, coleg de camera cu cei doi tineri, care ar fi incercat apoi sa dea foc camerei de camin, iar incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool.

"Momentan exista un suspect pe care il cautam", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi. La randul lor, reprezentantii universitatii au precizat ca cei trei studenti erau toti in anul I, inmatriculati la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, si ca incidentul s-ar fi produs in jurul orei 07.00 dimineata, dupa ce acestia s-ar fi intors baut dintr-un club.

Studentul care a decedat este din Republica Moldova, iar ceilalti doi, tanarul ranit si presupusul agresor, sunt din judetul Neamt.

"Incendiul nu a fost unul de amploare si s-a stins repede. Suntem cu totii pur si simplu consternati, este o tragedie", a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax,Bogdan-Eduard Plescan, directorul general administrativ al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".