Starea lui Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, care este internat in Spitalul Crucii Rosii din Beverwijk, Olanda, dupa ce a fost ranit grav in incendiul din clubul Colectiv, este stabila, acesta urmand sa fie operat luni, potrivit unui anunt al familiei sale, citat de Mediafax.

"Starea lui Andrei Galut este stabila. Maine va avea loc prima operatie. Caile respiratorii si plamanii nu i-au fost afectate", se spune intr-un anunt publicat duminica seara pe pagina de Facebook a grupului dedicat trupei Goodbye to Gravity.

Potrivit anuntului, Andrei Galut se afla in prezent intr-o rezerva la sectia de terapie intensiva a Rode Kruis Ziekenhuis - Beverwijk Ward (Spitalul Crucii Rosii din Beverwijk), in care au acces doar mama acestuia, Mariana Belean, si un translator. Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, este unul dintre cei opt raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transferati sambata in spitale din Olanda.

Inainte de a fi transferat in Olanda, Andrei Galut era internat in stare grava la Spitalul Elias din Bucuresti, cu arsuri si intoxicatie cu fum, fiind ventilat mecanic. Membrii trupei Goodbye to Gravity - Andrei Galut (voce), Alex Pascu (bas), Vlad Telea (chitara), Mihai Alexandru (chitara) si Bogdan Enache (tobe) - au concertat pe 30 octombrie in clubul Colectiv din Bucuresti. Goodbye to Gravity si-a lansat in acea seara albumul "Mantras of War".

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru si tobosarul Bogdan Enache. Acesta din urma a murit, duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

Alt membru al trupei este basistul Alexandru Pascu, la randul lui ranit grav in incendiul din clubul Colectiv.

Starea lui Alex Pascu s-a inrautatit, iar familia sa a anuntat sambata seara ca vrea sa il transfere urgent in strainatate, potrivit unor anunturi publicate de apropiati ai acestuia pe Facebook, in care au cerut sprijinul oamenilor.

Bilantul persoanelor decedate in tragedia din clubul Colectiv a ajuns la 45, dupa ce duminica au murit alti patru raniti internati in spitale din Bucuresti, iar alti noua au decedat sambata, sapte in clinici din Capitala si doi in Olanda, unde au fost transferati.