Cele 12 persoane care au murit sambata si duminica in urma tragediei din Colectiv aveau insuficienta organo sistemica, fiindu-le afectate organele, dar si sistemul respirator, cardiac si renal, spre deosebire de primele 26 de victime, care aveau intoxicatie cu monoxid de carbon, potrivit legistilor.

"Persoanele decedat in ultimele zile aveau insuficienta organo sistemica. Au cedat atat plamanii, rinichii, inima, ficatul, dar si sistemul respirator, cardiac, renal", a declarat, duminica, pentru Mediafax, dr. Abdo Salem, seful Departamentului de Medicina Legala Clinica din cadrul Institutului National de Medicina Legala (INML).

Pana duminica, legistii au facut autopsiile in cazul tututor celor 44 de persoane care au murit in urma incendiului din Clubul Colectiv, incusiv pentru cele doua persoane decedate in Olanda, unde fusesera transportate la spitale.

"Pana astazi, inclusiv, au fost autopsiate la INML un numar de 44 de persoane decedate in evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la fata locului. Au fost aduse sambata inclusiv cele doua persoane transportate in Olanda", a mai spus medicul.

In cazul primelor 26 de victime care au murit in club, in timpul incendiului, cauza decesului a fost intoxicatia cu monoxid de carbon si cu alte gaze extrem de toxice.

Duminica, activitatea medico-legala s-a desfasurat in toate laboratoarele institutiei, pentru ca familiile victimelor din Colectiv sa isi poata ridica rudele.

Totodata, INML a facut, duminica, mai multe precizari legate de victimele carora le-au fost facute autopsiile.

"Reamintim ca incepand cu data de 31 octombrie INML a suspendat taxele institutiei cu privire la imbalsamare si igienizare, singurele doua taxe pe care le percepe institutia catre public privind persoanele decedate si care sunt prevazute de lege. Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv nimeni nu are de achitat nicio taxa institutiei medico-legale pentru a ridica persoana decedata", arata INML.

Reprezentantii INML mai spun ca reprezinta o institutie medicala, care nu desfasoara activitati funerare, nu procura obiecte funerare, sicrie sau locuri de veci, astfel ca familiile victimelor nu trebuie sa se adreseze institutiei cu astfel de solicitari.

"Pentru orice serviciu funerar, inclusiv transportul persoanelor decedate, cu respect rugam familiile indoliate sa nu se adreseze INML, care nu are astfel de prestatatii si sa aleaga pentru aceste servicii firme funerare dupa propriile lor optiuni, astfel incat atunci cand se prezinta la INML pentru a ridica persoana decedata aceste firme sa fie la randul lor prezente. ctul de identitate este un document obligatoriu spre a fi prezentat la Primarie, la serviciul de evidenta al populatiei, in vederea obtinerii documentelor de deces (certificatul de deces)", mai sustin reprezentantii INML.

Bilantul persoanelor decedate in urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 45, dupa ce duminica seara a murit si bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache.