Circa 300 de persoane au manifestat duminica dumineata (11.00 ora Italiei) in fata Ambasadei de la Roma pentru a comemora victimele din clubul Colectiv. Mitingul a fost organizat pe Facebook. Romanii au strigat "Coruptia ucide", "Vrem schimbare" si "Colectiv".

Foto:

Mitingul a inceput cu o rugaciune si a continuat cu un moment de reculegere. Au fost citite numele victimelor, scandate cu aplauze. Au participat multi tineri, familii cu copii, iar in fata ambasadei au fost lipite fotografiile victimelor si au fost depuse flori, icoane si zeci de candele.

"Am 21 de ani, am urmarit pe internet cele intamplate la Bucuresti si am vrut sa le aratam celor de acasa ca suntem cu ei. De la trei ani locuiesc cu familia in Italia. Am crescut aici, dar ne pasa de ce se intampla in tara", a declarat o tanara manifestanta pentru HotNews.ro.

La miting au participat romani veniti din afara Romei. Organizarea a fost foarte buna, mai multi voluntari au asigurat ordinea si fluidizarea traficului in zona. Doi reprezentanti ai Ambasadei au preluat lista cu revendicarile manifestantilor.