​In a cincea zi de proteste, Piata Universitatii a gazduit aproximativ 2.500 de manifestanti, de patru ori mai putin decat in ziua precedenta. Numarul mic de oameni a facut ca diferenta intre grupurile sociale prezente sa fie si mai pregnanta, insa acest fapt nu s-a dovedit a fi unul generator de tensiune. O stare de incordare a aparut in jurul orei 21:00 atunci cand unul dintre membri grupului galeriilor de fotbal a incercat sa agreseze mai multi fotoreporteri.

Tanarul din imaginea de mai sus, unul dintre liderii grupului galeriilor de fotbal prezente in piata, a incercat sa loveasca cu lancea unui steag obiectivul aparatului de fotografiat al reporterului Hotnews, in momentul in care acesta incerca sa faca o fotografie.

La cateva minute dupa acest incident, timp in care reporterul s-a indepartat cativa metri de galeriile de fotbal comasate in jurul crucilor din centrul Pietii Universitatii, tanarul a agresat verbal si a incercat sa intimideze printr-un comportament vadit agresiv alti doi fotoreporteri. Acesta a fost sustinut de membri galeriilor care au huiduit si aratat semne obscene fotoreporterilor si cameramanilor. Jandarmii, alertati de un protestatar, au intervenit pentru a calma spiritele.

Dupa acest incident, ceilalti protestatari au inceput sa scandeze “Piata nu e stadion” si s-au indepartat de grupul galeriilor, izolandu-l astfel in zona crucilor din centrul pietei. Acestia au format un cerc in care o parte din manifestanti si-au spus pe rand nemultumirile si doleantele in incercarea de a gasi solutii impreuna.

Hotnews prezinta in continuare mai multe fotografii de la protestul de sambata seara din Piata Universitatii.