Romanii care au incercat sa puna flori si lumanari in fata ambasadei Romaniei de la Atena, in memoria persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul de la clubul Colectiv de vinerea trecuta, au constatat ca nu sunt lasati sa se apropie pentru ca ambasada ar fi cerut protectia politiei, pe motiv ca personalul diplomatic s-ar simti amenintat, au declarat reprezentanti ai romanilor pentru TVR.

La solicitarea postului public de televiziune, Ministerul roman de Externe precizeaza ca fortele de ordine au fost prezente conform procedurii prevazute de legislatia elena privind actiunile de strada.

Organizatorii mitingului au declarat insa pentru sursa citata ca ambasada a cerut politiei sa-i tina la o distanta de 50 de metri de poarta misiunii diplomatice.

"Este pentru prima data cand ni se interzice sa ne apropiem de poarta ambasadei desi este pe strada, e locul public, noi am obtinut autorizatie de la politie (...) Am inteles de la organele de politie ca ambasada s-a plans ca se afla in pericol", a declarat presedinta comunitatii romane "Sf. Stefan cel Mare", Nina Ghita.

Ministerul roman de Externe neaga faptul ca ambasada ar fi cerut protectia politiei, relateaza TVR.

"Ambasada Romaniei la Atena nu a solicitat prezenta fortelor de ordine in timpul manifestarii, acestea fiind prezente, conform procedurilor prevazute de legislatia elena, dupa ce actiunea a fost notificata, in prealabil, autoritatilor locale competente de catre organizatori si misiune", se arata intr-un comunicat.