Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, a anuntat vineri, intr-un interviu acordat Agerpres, ca Patriarhia Romana lucreaza de jumatate de an la un proiect privind impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane, el adaugand ca este pe deplin de acord cu acest lucru, care se inscrie in "trendul european general".

Constantin NeculaFoto: Captura YouTube

"Sunt pe deplin de acord si stiu la ce proiect de lege s-a lucrat si in ce mod Patriarhia Romana lucreaza de aproape sase-sapte luni la realizarea unui mod de a impozita Biserica, pentru ca va fi foarte greu. Si atunci, in sfarsit, vom vedea ca nu avem ce impozita. Abia astept! Astept cu nerabdare sa impozitam Biserica, in contextul in care vom retroceda Bisericii absolut tot ceea ce i se cuvine si nu vom mai umbla cu complete de judecata, care din cand in cand uita sa dea inapoi dosarele pe care le-au primit si uneori si dupa sase ani", a afirmat Constantin Necula.

Constantin Necula mai spune ca asteapta impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane si ca sa "nu il mai injure lumea, ca preot".