Presedintele Klaus Iohannis ii invita pe manifestanti sa trimita email cu propuneri de persoane reprezentantive la adresa consultari@presidency.ro pana la miezul acestei nopti, iar la consultarile de vineri vor fi invitati "un numar limitat de reprezentanti", anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat. De notat ca multi dintre participanti se pregatesc pentru noi mitinguri in aceasta seara, iar intre ora publicarii comunicatului si termenul - limita sunt 6 ore.

Iohannis, dator la #colectivFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

In ce priveste consultarea cu societatea civila, Cotroceniul invita coalitiile de ONG-uri "cu larga recunoastere publica" sa desemneze cate un reprezentant care sa participe la consultarile de vineri, 6 noiembrie.

Comunicatul integral al Administratiei Prezidentiale:

Un numar important de organizatii non-guvernamentale si-au luat ca misiune reforma institutiilor publice, transparentizarea si democratizarea proceselor politice si au contribuit semnificativ la politici publice mai bune si in serviciul cetateanului. Pe de alta parte, zeci de mii de cetateni au decis sa iasa in strada pentru a manifesta pasnic si pentru a-si exprima nemultumirile.

Avand in vedere anuntul facut de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, privind declansarea consultarilor cu reprezentanti ai societatii civile si ai manifestantilor din ultimele zile, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari:

Presedintele Romaniei invita coalitiile de organizatii non-guvernamentale cu larga recunoastere publica sa desemneze cate un reprezentant care sa participe la consultarile de vineri, 6 noiembrie a.c, la o ora care va fi comunicata ulterior. De asemenea, Presedintele Romaniei invita pe manifestanti sa indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru miscarile civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro pana joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Consultarile se vor desfasura intr-un cadru de dialog functional, care presupune, inevitabil, un numar limitat de reprezentanti.

Societatea civila va ramane si pe viitor un partener de dialog al Administratiei Prezidentiale si astfel de consultari vor avea loc cu regularitate.