Directia Nationala Anticoruptie a precizat, la solicitarea Agerpres, ca joi s-a inregistrat un dosar penal ca urmare a doua denunturi avand ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de insotire in trafic de catre conducatori de institutii, privind fapte aflate in competenta de solutionare a DNA.

DNA cerceteaza posibile abuzuri de coloane oficialeFoto: Politia Romana

Denunturile au fost facute de o persoana fizica si de o organizatie nonguvernamentala.

Potrivit unor surse, denunturile i-ar viza pe procurorul general Tiberiu Nitu, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea si pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

Directia Nationala Anticoruptie a informat Parchetul General ca are sesizari in cazul folosirii coloanelor oficiale de catre sefi de institutii, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Conform procedurii, Parchetul General va analiza si va decide daca va declina dosarul privind folosirea coloanei oficiale de catre fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Pe 28 octombrie,ONG-urile APADOR-CH si SAR au cerut procurorilor DNA sa cerceteze acuzele din presa privind folosirea abuziva a echipajelor politiei rutiere de catre ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Cele doua asociatii invoca articolul 13 din Legea nr. 78/2000, care prevede ca fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Dosarul privind accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina a fost preluat de Parchetul General, existand suspiciunea ca Gabriel Oprea a folosit abuziv coloana oficiala, a anuntat miercuri Digi 24.