Fosti lideri ai PDL -printre care se numara Gheorghe Flutur, Emil Boc si Sulfina Barbu -sunt audiati joi in dosarul in care Elenei Udrea este cercetata pentru fapte de coruptie privind vanzarea unei vile din Eforie Sud si un contract intre Hidroelectrica si o firma. Udrea a sugerat ca banii au ajuns la PDL in campania electorala din 2012.

Senatorul Gheorghe Flutur, fost secretar general al PDL, a venit la DNA, joi, in jurul orei 9.00. La iesirea de la discutia cu procurorii care a durat aproximativ o jumatate de ora, Flutur a declarat ca nu are cunostinta despre persoanele sau contractele din acest dosar.

Sulfina Barbu: Elena Udrea da probabil vina pe altii

Sulfina Barbu a declarat inainte sa intre in sediul DNA, in jurul orei 9.30, ca a fost citata ca martor in dosarul in care este cercetata Elena Udrea.

Fostul vicepresedinte PDL spune ca s-a prezentat pentru "a raspunde tuturor intrebarilor" si ca a fost chemata probabil in calitate de fost membru de conducere al fostului PDL.

Potrivit acesteia, Elena Udrea a dat declaratiile privind banii care ar fi ajuns ilegal la partid pentru a da vina pe altii.

"Cred ca este foarte dificil persoana care este cercetata penal, probabil ca incearca sa arunce vina pe alte persoane. Vor stabili cei din justitie adevarul si vinovatii", a adaugat Sulfina Barbu.

Blaga: Aceste 5 milioane de euro nu au fost aduse la partid

Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat joi ca nu a participat la discutii privind sponsorizarea campaniei PDL in 2012, iar suma de vehiculata de cinci milioane de dolari sau euro nu a fost adusa la partid.

"Oricare cetatean al acestei tari, cand sunt suspiciuni de acest fel si nu cred ca sunt suspiciuni - a fost o declaratie a doamnei Udrea ca ar fi stiut conducerea PDL (...) ca in primavara sau in toamna anului 2012 ar fi primit o anumita sponsorizare de 5 milioane de euro sau dolari la PDL. Niciunul dintre colegii mei pe care i-am vazut ca au facut declaratii si nici eu nu am participat niciodata la o astfel de discutie si acesti bani nu au fost adusi la partid. Lucrurile sunt foarte clare", a declarat Blaga, intr-o conferinta de presa.

In acelasi dosar au mai fost audiati, tot in calitate de martori, fostul presedinte al PDL Vasile Blaga, in prezent copresedinte PNL, deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL, Anca Boagiu, fost prim-vicepresedinte al PDL, in prezent in aceeasi functie la PNL, si Adriean Videanu, fost presedintele al PDL Bucuresti.