Aproximativ patru mii de persoane s-au adunat, miercuri seara, in Piata Operei, din Timisoara, scandand lozinci antiguvernamentale si purtand pancarte pe care scrie, intre altele: "32 de ingeri ne-au dat noua aripi". Manifestatii au avut loc si in Cluj, Brasov, Galati, Iasi, Sibiu, Craiova, Bacau, Arad si Ploiesti. Marsul de la Cluj s-a incheiat cu un moment de reculegere si scandari impotriva Bisericii, informeaza Mediafax.

Protest la BacauFoto: Daniel Bogdan
  • Circa 4.000 de persoane au protestat la Timisoara, in urma lor au ramas aprinse lumanari in Piata Operei, in memoria victimelor incendiului de la Colectiv

Spectatorii de la Opera au iesit pe usile laterale, cea principala, in fata careia avea loc actiunea de protest, fiind blocata.

Miercuri seara, in paralel cu protestul din Piata Victoriei, a avut loc spectacolul de opera "Barbierul din Sevilla". In pauza spectacolului, oameni iesiti in balconul Operei din Timisoara au fost loviti cu oua de catre unii dintre protestatari.

Manifestantii au scandat lozinci antiguvernamentale si au purtat pancarte pe care scrie "32 de ingeri ne-au dat noua aripi", "Hei, ce faci, Dottore?", "Nu doar demisii vrem, ci si schimbare", "Demonstram, ne implicam, perseveram". Pe cladirea Operei din Timisoara, la balcon, a fost asezat un steag tricolor foarte mare, pe care scrie: "Bunicii la razboi, parintii la Revolutie, acum este randul nostru"

  • Marsul de la Cluj s-a incheiat cu un moment de reculegere si scandari impotriva Bisericii

Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 3.000 de persoane, s-a incheiat in jurul orei 21:15, cu un moment de reculegere in memoria victimelor de la Clubul Colectiv, dar si cu scandari precum: "Daniel, Daniel, du-te dupa Viorel" sau "DNA, si biserica te vrea".

Protestul de la Cluj a durat peste trei ore, timp in care cei peste 3.000 de participanti au marsaluit prin oras si au scandat la adresa Guvernului, Parlamentului, a tuturor partidelor politice, dar au avut si reactii la adresa Bisericii Ortodoxe.

Ei au incheiat marsul in acelasi loc din care au pornit in jurul orei 19:00, adica Piata Unirii, dupa ce au trecut prin Piata Avram Iancu, prin fata Prefecturii, Primariei si a Casei de Cultura a Studentilor, pe un traseu de cativa kilometri, in care traficul a fost blocat complet.

La finalul manifestatiei, participantii au mai ingenuncheat o data, la fel ca la inceput, in fata statuii lui Matei Corvin, din Piata Unirii, au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor de la Clubul Colectiv si au intonat imnul national.

  • Manifestatie spontana impotriva clasei politice si in centrul Ploiestiului, pentru a doua seara

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri seara, pentru a doua zi consecutiv, in centrul municipiului Ploiesti, intr-o manifestatie spontana impotriva clasei politice.

Oamenii au inceput sa se stranga in parcul din centrul orasului acolo unde se afla Palatul Administrativ, cladire in care isi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul judetean Prahova, Primaria Ploiesti si mai multe cabinete parlamentare.

Manifestantii au scandat lozinci impotriva clasei politice.

Este a doua seara consecutiv cand la Ploiesti are loc o adunare publica determinata de situatia provocata de incendiul de la Clubul Colectiv din Bucuresti.

Marti seara, aproximativ 1.500 de tineri, in majoritate elevi ai unor licee din Ploiesti, s-au adunat in centrul orasului, unde au participat la o manifestare in memoria victimelor de la Clubul Colectiv.

Acea manifestare a fost autorizata de primarie, autorizatie fiind obtinuta de catre un tanar care a implinit 18 ani.

  • Aproximativ 3.000 de craioveni au iesit in strada, spunand ca acesta "e doar inceputul"

Aproximativ 3.000 de craioveni au iesit in strada, miercuri seara, ei scandand lozinci impotriva clasei politice, tinand un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv si spunand ca acesta "e doar inceputul".

Aproximativ 700 de persoane s-au adunat, initial, in jurul orei 18.00, in Piata Mihai Viteazul din Craiova, iar dupa o ora au plecat intr-un mars al tacerii prin oras, pe traseul Primaria Craiova - Teatrul National Marin Sorescu, oamenii scandand "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa".

Pe parcursul marsului, numarul protestatarilor a crescut considerabil, ajungand la aproximativ 3.000 de persoane.

"E doar inceputul", au strigat manifestantii, anuntand proteste de amploare si in urmatoarele zile.

"Stau cu parintii plecati prin strainatate, am un copil acasa, cu somajul si cu o alocatie, nu-mi gasesc serviciu, unde sa ma duc? Ne-am imbolnavit, nu se poate asa ceva", a declarat Mariana Crisan, in varsta de 40 de ani.

Protestatarii craioveni au tinut si un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

"Suntem aici in semn de solidaritate pentru victimele din Bucuresti. Asa mi se pare normal, omeneste, uman si pentru asta ne aflam aici, cu mic, cu mare. Protestam, nu este normal ceea ce se intampla in ziua de azi la noi in tara, nu este normal ca atatea suflete sa moara din neglijenta statului", a declarat un alt protestatar.

La protest au participat si elevi de la trei colegii nationale din Craiova.

"Colegiul ￯Titulescu￯ isi exprima durerea prin copiii care au vrut sa vina alaturi de mine. Vor veni sute. Au scris pe foi! Singuri au scris: ￯Intrarea libera, iesirea te costa viata￯, ￯O simpla distractie te poate costa viata￯, ￯Cand voi fi mare, o poza de familie dispare￯. Copiii au vrut sa fie aici in aceasta seara, chiar si un sfert de ora, ca sunt dupa sapte ore de carte. Toti cei care vor sa vina eu ii astept aici", a declarat Iuliana Jurca, profesor de limba si literatura romana.

Multi dintre protestatari au purtat tricouri albe inscriptionate cu mesaje de solidaritate pentru victimele din Colectiv.

  • Drobeta Turni Severin: aproximativ 200 de oameni au iesit in strada

Si la Drobeta Turnu Severin, aproximativ 200 de persoane, majoritatea tinerilor, s-au strans, miercuri, in jurul orei 20.00, in fata Palatului Administrativ, de unde au plecat in mars pe strazile orasului, in semn de solidaritate cu protestatarii din Capitala si cerand schimbarea clasei politice.

Ei au scandat lozinci precum "Romania, trezeste-te" , "Bucuresti, nu uita, noi suntem de partea ta!", "Nu va fie frica, Parlamentul pica!", "Iesiti din casa, daca va pasa!".

Protestatarii s-au mobilizat pe retelele de socializare in cursul zilei de miercuri, iar in timpul marsului au fost insotiti de mai multe echipaje de politisti si jandarmi.

  • Peste 500 de persoane s-au adunat la Brasov, scandand: "Mor ingeri in spitale de atata nepasare"

Peste 500 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, miercuri seara, in fata Prefecturii Brasov, ei avand steaguri, pancarte cu mesaje impotriva clasei politice, dar si foi A4 pe care sunt scrise numele celor care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv din Capitala.

Protestatarii s-au adunat, incepand cu ora 18.00, in centrul Brasovului, ei avand steaguri si pancarte cu mesaje precum: "Mor ingeri in spitale de atata nepasare", "Spaga ucide, jos coruptia!", "Vrem siguranta la noi acasa", "Toate partidele, aceeasi mizerie".

De asemenea, zeci de tineri au venit cu foi A4 pe care erau scrise numele celor care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv din Capitala, iar la un moment dat au aprins lumanari langa zidul Prefecturii Brasov, lasand si un mesaj scris: "Coruptia ucide!"

Totodata, oamenii au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor din Colectiv si au spus "Tatal nostru".

Protestatarii au strigat "Jos coruptia!", "Nu stati in casa daca va pasa!", "Jos coruptia din Romania!", "Anticipate".

Dupa aproximativ 45 de minute, oamenii au plecat in mars spre Piata Sfatului, unde au continuat sa strige lozinci impotriva clasei politice.

Protestatarii au fost insotiti de cateva zeci de jandarmi. Nu au fost inregistrate incidente.

Mitingul nu a fost autorizat, oamenii mobilizandu-se pe Facebook.

  • Si constantenii sunt solidari cu victimele din Clubul Colectiv; manifestantii cer alegeri anticipate

Cateva sute de persoane s-au strans, miercuri, in fata Prefecturii Constanta, pentru a-si manifesta solidaritate cu victimele din Clubul Colectiv, dar si pentru a cere organizarea de alegeri anticipate

Tinerii s-au adunat, miercuri seara, in jurul orei 19:00, pe platoul din fata Prefecturii Constanta si au inceput sa scandeze "Colectiv", "Colectiv", "Coruptia ucide", "Spitale, nu catedrale", "Anticipate, anticipate".

Manifestantii au plecat intr-un mars pe principalele bulevarde ale orasului, iar alte persoane se alatura pe traseu acestui protest.

  • Aproximativ 400 de ieseni protesteaza din nou, sustinand ca e necesara curatarea clasei politice

Aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri, au protestat miercuri seara, din nou, in Piata Unirii din Iasi, oamenii sustinand ca demisia lui Victor Ponta nu rezolva lucrurile si ca e necesara curatarea clasei politice.

Oamenii au inceput sa se adune in centrul Iasiului, incepand cu ora 19.00, dupa ce s-au mobilizat pe Facebook.

Protestatarii au scandat printre altele, "O revolutie, singura solutie", "Toti banii de la BOR, sa se intoarca la popor", "Solidaritate" si "Hotii, Hotii", cei prezenti sustinand ca demisia lui Victor Ponta nu rezolva lucrurile si ca e necesara curatarea clasei politice.

Pe pagina de socializare care a anuntat protestul a fost postat initial un sondaj de opinie, cei mai multi dintre cei care s-au pronuntat sustinand ca este necesara instalarea unui guvern tehnocrat.

Marti seara, pe strazile Iasiului au marsaluit aproximativ 2.500 de oameni. Manifestantii s-au adunat in Piata Unirii incepand cu ora 22.30, apoi au plecat in mars pe strazile din oras.

  • Peste 1.000 de protestatari la Sibiu; acestia au pornit in mars si s-au rugat la Catedrala

Numarul participantilor la marsul de protest de la Sibiu a depasit 1.000, acestia pornind intr-un mars spre Catedrala Mitropolitana, unde au spus o rugaciune, iar de acolo au continuat drumul spre Prefectura, scandand, printre altele,"Daniel, Daniel, ia-te dupa Viorel!", "Vrem spitale, nu catedrale".

Dupa ce au stat aproximativ o ora in Piata Mare a orasului, in apropierea Primariei Sibiu, manifestantii au pornit in mars catre Catedrala Mitropolitana, aflata si ea in zona centrala a orasului.

Participantii la protest poarta pancarte cu mesaje de solidaritate cu victimele din Clubul Colectiv si scandeaza "Daniel, Daniel, ia-te dupa Viorel!", "Bucuresti nu uita, Sibiul e de partea ta!", "Vrem spitale, nu catedrale", "Fratii mor pe trotuare, voi ne faceti catedrale".

Odata ajunsi in fata Catedralei Mitropolitane din oras, protestatarii au ingenuncheat si au spus o rugaciune, insotiti de un preot. Preotul i-a invitat pe tineri in catedrala, acestia refuzand sa intre si rugandu-se in plina strada.

Participantii la miting, majoritatea tineri, purtau lumanari in maini si aveau pancarte precum: "Ei n-au murit, ei ne-au trezit", "Noua ne pasa", "Impreuna daruim speranta", "Solidaritate".

  • La Arad - 250 de oameni in strada

Si la Arad s-au adunat aproximativ 250 de persoane, majoritatea tineri, care au participat la o manifestatie in Piata Revolutiei, locul in care se afla cladirile autoritatilor locale din oras.

Participantii au fluturat steaguri tricolore, folosesc fluiere si claxoane, purtand si pancarte cu mesaje precum "Jos clasa politica", "Vrem spitale, nu catedrale", "Ghinion, Romania s-a trezit din somn" sau "Nu pleca, pana nu plecati".

De asemenea, tinerii, care s-au organizat pe retelele de socializare, poarta in maini fotografii cu victimele din Clubul Colectiv.

  • Peste 3.000 de oameni au marsaluit pe strazile din Galati, oprindu-se si in fata SJU unde au aplaudat

Peste 3.000 de oameni au marsaluit pe principalele strazi din Galati, iar la un moment dat s-au oprit in fata Spitalului Judetean, unde s-au asezat in genunchi si au aplaudat, la vederea manifestantilor cateva cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgente iesind si aplaudand, la randul lor.

De la Catedrala Arhiepiscopala din Galati, unde au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, au aprins lumanari si au spus "Tatal nostru", manifestantii s-au intors in fata sediului Prefecturii, scandand lozinci impotriva clasei politice, dupa care, ajunsi in fata sediului PSD din apropiere, au huiduit..

Ulterior, protestatarii s-au deplasat in fata Primariei Galati, unde au scandat impotriva edilului Marius Stan: "De la primarie, la puscarie" si "Hotii".

Intre timp, numarul oamenilor a depasit 3.000, acestia mergand, apoi, pe faleza, unde au tinut din nou un moment de reculegere si au aprins lumanari in memoria victimelor incendiului din Colectiv.

In continuare, oamenii au plecat in mars spre Spitalul Judetean de Urgenta, unde s-au asezat in genunchi si au aplaudat, numarul acestora diminuandu-se si ajungand la aproape 1.500.

La vederea manifestantilor, cateva cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgente i-au aplaudat, la randul lor, pe protestatari, care au scandat "Vrem spitale, nu vrem catedrale" si "Cinste lor, cinste lor, eroilor".

Ulterior, oamenii, al caror numar a scazut sub o mie, au plecat spre cartierul Tiglina 1, de unde au pornit initial.

Printre manifestanti s-a numarat si varul Valentinei Florea, tanara de 27 de ani din Galati, care a murit in incendiul din clubul Colectiv.

Varul fetei, Alexandru Nechifor, a spus ca este un moment trist pentru el, dar spera ca in urma protestelor lucrurile se vor schimba in Romania.

Galatenii s-au mobilizat pe retelele de socializare, protestul nefiind autorizat.

  • Peste o mie de persoane au protestat la Alba Iulia; circa 150 au scandat in fata casei primarului

Peste o mie de persoane au protestat la Alba Iulia fata de clasa politica si au strabatut in mars strazile orasului, iar la finalul manifestarii aproximativ 150 protestatari au scandat in fata casei primarului Mircea Hava: "Iesiti din casa, daca va pasa", insa edilul nu a reactionat.

Oamenii s-au adunat in fata Prefecturii Alba, in jurul orei 19.00, dupa ce, in cursul zilei, s-au mobilizat pe retelele de socializare.

Ei au venit cu steaguri tricolore, dar si cu pancarte pe care scria: "O dorinta sincera, Romania libera", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa". "Nu va fie frica, Parlamentul pica" si "Coruptia ucide" si "Securistii vechi si noi s-a sfarsit cu voi!￯.

Dupa aproximativ o ora, participantii la miting au pornit in mars pe strazile din Alba Iulia.

Ajunsi in fata Prefecturii Alba, ei au scandat "Hotii, hotii", "Demisia", "Toate partidele, aceeasi mizerie" si i-au indemnat pe cetatenii orasului sa li se alature, strigand "Iesiti din casa, daca va pasa".

Pe parcursul marsului, numarul initial al participantilor a crescut de la aproximativ 400 la peste 1.000, iar acestia s-au oprit in final la Monumentul Eroilor Revolutiei, unde au cantat impreuna imnul national.

De acolo, aproximativ 150 de protestatari au mers in fata casei primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, care este copresedintele PNL Alba, unde au ramas timp de cateva minute, scandand "Iesiti din casa, daca va pasa".

In fata locuintei edilului s-au adunat cativa jandarmi, insa din casa nu a iesit nimeni, astfel incat protestatarii s-au imprastiat.

Protestul s-a incheiat in jurul orei 22:00, fara sa fie inregistrate incidente.

  • Peste o mie de oameni protesteaza la Buzau, oprindu-se in fata SJU unde au spus "Tatal nostru"

Peste o mie de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, miercuri seara, in centrul Buzaului, unde au aprins lumanari in memoria celor 32 de victime ale incendiului din clubul Colectiv, apoi au pornit in mars pe strazile orasului, oprindu-se in fata Spitalului Judetean unde au spus "Tatal nostru".

Oamenii au venit in Piata Dacia din municipiul Buzau, incepand cu ora 20:00, protestul fiind anuntat pe o retea de socializare.

Ei au aprins lumanari in memoria celor 32 de tineri care si-au pierdut viata in urma incendiului din clubul Colectiv, dupa care au pornit in mars pe principalul bulevard din oras, scandand lozinci impotriva clasei politice.

De altfel, acestia au adus fotografii cu victimele din Colectiv, pancarte si steagul tricolor.

Protestatarii s-au oprit in fata sediului Prefecturii Buzau, unde au strigat "Jos, Guvernul", "Ne vrem tara inapoi", "Daca va pasa, iesiti din case", "Ne vrem tara inapoi" si "Coruptia ucide".

Ulterior, ei si-au continuat traseul, oprindu-se in fata Spitalului Judetean Buzau, unde au ingenunchiat si au spus "Tatal nostru", iar la vederea unei ambulante care iesea din curtea unitatii medicale au aplaudat.

Protestul a fost supravegheat de politisti, circulatia in oras fiind perturbata de actiune.

  • Peste 1.500 de persoane au protestat la Bacau, cerand demisia parlamentarilor si a lui Stavarache

Peste 1.500 de persoane au protestat, timp de doua ore, in municipiul Bacau, solicitand, printre altele, demisia parlamentarilor, dar si a primarului orasului, Romeo Stavarache, condamnat la inchisoare cu suspendare intr-un dosar legat de repartizarea unei locuinte.

Oamenii s-au adunat in centrul Bacaului, incepand cu ora 19.00, apoi au plecat in mars pe principalele bulevarde din oras.

Majoritatea participantilor la actiune au fost tineri si adolescenti, insa au fost si bacauani care au iesit in strada cu copiii, pentru a-si exprima nemultumirile fata de actuala clasa politica.

Ei au solicitat demisia parlamentarilor, dar si a primarului orasului, Romeo Stavarache, condamnat la inchisoare cu suspendare intr-un dosar legat de repartizarea unei locuinte.

  • Protest si la Targu Jiu: 500 de oameni s-au dus la restaurantul la care isi serba ziua de nastere viceprimarul Aurel Popescu

Circa 500 de oameni au protestat si la Targu Jiu. Targujienii au marsaluit pe strazile orasului strigand lozinci impotriva actualei clase politice, potrivit publicatiei locale Pandurul. Circa 500 de targujieni care s-au alaturat demersului initiat in Bucuresti, dar si in alte orase din Romania, si au iesit in strada. Initial au mers la Spitalul Judetean unde au lasat un banner cu mesajul Vrem spitale, nu catedrale. Apoi au ajuns la restaurantul de pe Insulita, acolo unde isi serbeaza ziua de nastere viceprimarul Aurel Popescu. La petrecerea sa sunt invitati politicieni care conduc acest judet de ani de zile.

  • Si la Vaslui, aproximativ 300 de tineri, multi dintre ei elevi, au participat la o actiune similara

Dupa ce au marsaluit pe mai multe strazi din oras, manifestantii s-au oprit in Piata Civica din Vaslui, unde au scandat lozinci precum "Uniti, salvam toata Romania!", "Colectiv, Vasluiul e de partea ta!", "Ne vrem tara inapoi!".

Cateva sute de oameni au participat si la Barlad la un mars pe strazile din municipiu, acestia scandand "Jos coruptia!", "Ultima solutie: inca o revolutie!" sau "Jos Parlamentul".