Un cititor HotNews ne atrage atentia ca, in luna septembrie, la concertul Saturnus, a fost un moment cu torte pe scena clubului Colectiv. "Nu s-au mai folosit altadata artificii in incinta clubului", au declarat patronii clubului in fata procurorilor.

Show cu torte in ColectivFoto: youtube.com

Cei trei actionari ai clubului Colectiv au declarata in fata procurorilor ca nu stiau ca in seara concertului trupei Goodbye to Gravity urmau sa fie efecte pirotehnice.

captura site Colectiv

captura site Colectiv

Foto: cititor HotNews

Alin Anastasescu, actionarul principal al clubului, a declarat ca a aflat "despre folosirea de artificii ulterior de pe facebook".

"Nu s-au mai folosit altadata artificii in incinta clubului. Cu o saptamana inainte, Gancea Catalin a refuzat un al client care voia sa foloseasca artificii. Stiu ca in anul 2014, a fost folosit foc la un eveniment si au fost deteriorate bunuri din interior, a fost afumat un proiector, iar de atunci s-a stabilit regula sa nu se mai foloseasca", a spus acesta, potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a celor trei, care detin si calitatea de administratori.

Acesta sustine ca a alfat de artificii "la un angajat, Stanciu Viorel", si ca a cerut "sa nu foloseasca artificii in interior".

"La o ora dupa ce am aflat, am intrat in club am strigat cine este desemnat cu artificiile, iar la mine a venit un specialist pirotehnist, care mi-a spus ca artificiile ard cu foc rece si nu sunt periculoase. Mi-a spus ca este autorizat. I-am spus sa nu le foloseasca daca ard cu flacara deschisa dupa care am plecat in biroul alaturat. Nu incepuse spectacolul cand am discutat cu pirotehnistul", a sustinut Alin Anastasescu.

"Eu cred ca s-a intamplat aceasta tragedie deoarece s-au folosit artificii in incinta", a spus el.