Artificiile folosite in Clubul Colectiv au fost puse de un artificier angajat al firmei care a vandut materialele pirotehnice pentru spectacolul de vineri seara, au declarat marti, pentru Mediafax, surse judiciare.

Artificiile de la care a izbucnit incendiul in clubul ColectivFoto: Facebook/ Vlad Busca

Potrivit surselor citate, show-ul pirotehnic a fost asigurat de un artificier autorizat, Marian Moise, in varsta de 31 de ani.

In urma incendiului, acesta a fost ranit si se afla internat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", in stare stabila, au precizat sursele citate.

Anchetatorii suspecteaza ca incendiul s-a produs pentru ca artificiile nu ar fi fost puse la distanta potrivita fata de structurile inflamabile din zona in care a fost organizat spectacolul.

Potrivit cercetarilor facute pana in prezent, pentru artificiile folosite vineri seara in Clubul Colectiv nu era necesara autorizatie de la ISU, intrucat acestea faceau parte din clasele I si II, care pot fi folosite in interior.

Potrivit unor informatii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucuresti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.