O noua fotografie - cea de-a doua - cu momentele imediat urmatoare izbucnirii incendiului din clubul Colectiv a aparut in spatiul public. Fotografia arata cum flacarile de pe unul dintre stalpii acoperiti cu burtete fonoabsorbant s-au extins puternic pe tavanul clubului, dincolo de grilajul de lemn ce formeaza un tavan fals. Fotografia are sursa Publika.md si a fost realizata de unul dintre participantii la concert.

Incendiul din Colectiv Foto: Publika.md

Fotografia surprinde momentul cand flacarile pornite de pe unul din stalpii acoperiti cu burete antifonant cuprind tavanul acoperit la randul sau cu alt tip de burete fonoabsorbant, in spatele tavanului fals realizat dintr-un grilaj de lemn.

Potrivit marturiilor celor care au scapat din club, flacarile au cuprins si grilajul de lemn ce ar fi cazut apoi peste cei de dedesubt care incercau sa iasa din club.

Fotografia nou aparuta contrazice unele teorii conspirationiste lansate in spatiul public cum ca tragedia din clubul Colectiv ar fi fost cauzata de o explozie, si nu de un incendiu ce s-a propagat spre tavan.

Fotografia recent aparuta in spatiul public este practic a doua care surprinde un cadru de dupa declansarea incendiului in Colectiv. Prima fotografie a fost postata pe retelele de socializare sambata dimineata si surpindea, asemanator, extinderea flacarilor de pe coloana acoperita cu burete fonoabsrobant spre acoperisul localului.

Reamintim, cel putin 32 de persoane si-au pierdut viata si alte circa 150 au fost ranite grav in urma unui incendiu declansat vineri seara in clubul Bucurestean Colectiv. In momentul declansarii incendiului, in incinta clubului se flau cateva sute de persoane care asistau la un concert rock sustinut de trupa Goodbye to Gravity ce isi lansa noul sau album.

Sursa: Publika.md