Copresedintele PDL Vasile Blaga a parasit marti sediul DNA, unde a fost audiat de procurori in calitate de martor timp de aproape o ora si jumatate, intr-unul din dosarele in care este anchetata Elena Udrea, afirmand ca nu stie nimic despre vreo sponsorizare a campaniei electorale a PDL din partea lui Bogdan Buzaianu.

Vasile BlagaFoto: Agerpres
  • La putin timp dupa ce Vasile Blaga a parasit sediul DNA, s-a prezentat pentru audieri si deputatul Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL.

"Nu am cunostinta de nicio sponsorizare de 3 milioane de euro sau dolari din partea dl Buzaianu", "lucrurile astea nu s-au discutat niciodata la PDL", a spus Vasile Blaga, la iesirea din sediul DNA.

Acesta a precizat ca "nu exista o declaratie a doamnei Topoliceanu ca as fi fost intr- camera in care sa fi fost adusa vreo geanta cu nu stiu ce".

Inainte de a intra in sediul DNA, Vasile Blaga le spusese ziaristilor: "Am fost citat in calitate de martor in dosarul in care s-au cerut in parlament aavize pentru doamna Udrea dar nu stiu nimic".

Intrebat despre afirmatiile Elenei Udrea potrivit carora Vasile Blaga stia ca banii de campanie electorala provin din mita, Vasile Blaga, care a coordonat respectiva campanie, a raspuns: "Fereasca Dumnezeu, nu stiu de asa ceva".

DNA a cerut Camerei Deputatilor, la sfarsitul lunii octombrie, sa incuviinteze retinerea si arestarea Elenei Udrea intr-un nou dosar de coruptie. Dosarul are legatura cu vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si cu primirea de mita intr-un contract intre Hidroelectrica si o firma privata.

Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mita de la Buzaianu 3,8 milioane de dolari, plus o creanta de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

Potrivit unor surse judiciare, creanta de 900.000 de euro era la firma care editeaza Evenimentul Zilei.

DNA sustine ca Udrea i-ar fi cerut acelui om de afaceri, in vara anului 2010, suma de 5 milioane de dolari pentru ca Hidroelectrica sa continue contractul de vanzare - cumparare de energie cu firma omului de afaceri. La inceputul anului 2012, Udrea a primit de la respectivul afacerist, printr-un intermediar, 3.800.000 USD, plus o creanta de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate comerciala cu activitate in mass media, spune DNA.

Camera Deputatilor a avizat inceperea urmaririi penale, retinerea Elenei Udrea dar nu si arestarea acesteia.