Dupa incendiul din clubul Colectiv, administratorii cluburilor din Bucuresti si ai multor firme se inghesuie sa cumpere stingatoare de incendiu, ca sa intre in legalitate si s-au format cozi la centrele care vand aceste produse, dar presedintele Asociatiei Producatorilor de Stingatoare atrage insa atentia ca peste 90% dintre produsele care se gasesc pe piata sunt de foarte proasta calitate, informeazaDigi24.ro.

"Sunt mostre de stingatoare studiate de catre noi. Grosimea tablei aici, ar trebui sa fie undeva la 1,3-1,4 milimetri. Acest recipient, care lucreaza la 24 de bari presiune, are grosimea 0,7-0,8 mm grosime! Este absolut incredibil ce se intampla pe aceasta piata! Aceasta piata este un dezastru in acest moment, pentru ca si producatorii care mai eram si mai faceam lucruri de calitate nu mai existam", a spus Constantin Toma, presedintele Asociatiei

El a spus ca acum doi ani a trebuit sa inchida cea mai mare investitie din domeniu.

"Estimez ca peste 90% din stingatoarele care se livreaza in acest moment sunt stingatoare care se aduc direct din China, de foarte proasta calitate. Tarile dezvoltate (...) au proprii producatori, pentru ca standardele de calitate sunt foarte inalte, pentru ca pana la urma este vorba de viata si avutul oamenilor! Este absolut incredibil, de azi dimineata suna telefoanele sa livram stingatoare. Si bineinteles fabrica este inchisa si bineinteles vor lua tot stingatoare din alea foarte bune... intre ghilimele, din China", a mai spus el, potrivit Digi24.