La Chisinau are loc marti o noua runda de negocieri pentru formarea unei majoritati parlamentare care sa aleaga noul Guvern, scrie publika.md. Presedintele PDM, Marian Lupu, a declarat ca in cadrul acestora sunt invitate toate partidele interesate de continuarea parcursului european al tarii.

Lupu sustine ca nu mai e timp de pierdut, iar liberal-democratii ar trebui sa anunte daca participa sau nu la aceste discutii.

"Ne vom aseza la masa de negocieri, cu partidele proeuropene, cu partenerii proeuropeni. Da, in acel numar in care suntem astazi, dar eu sunt absolut sigur ca in aceasta situatie de mare confuzie si de mare ipocrizie din partea PLDM se vor gasi multi deputati proeuropeni care se vor alinia la aceste negocieri", a declarat liderul democratilor Marian Lupu.

Liderul democratilor nu exclude faptul ca deputatii liberal-democrati se vor alatura dialogului, inainte ca partidul sa ia o decizie in acest sens.

Duminica, vicepresedintele PLDM, Valeriu Strelet, a anuntat ca o hotarare in privinta negocierilor pentru formarea unei noi majoritati parlamentare va fi luata, miercuri, la sedinta Consiliului National Politic.

Prima si ultima runda de negocieri a avut loc vineri. La aceasta au participat democratii, liberalii, deputatii neafiliati din grupul Leanca, dar si Lidia Lupu si Petru Stirbate.