Alin Anastasescu, unul dintre actionarii clubului Colectiv, a fost retinut luni de procurori, dupa ce a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Alin Anastasescu detine cel mai mare pachet de actiuni, dintre cei trei actionari ai clubului. Anastasescu a iesit incatusat din sediul Parchetului si a fost dus in arestul Politiei Capitalei. El nu a facut declaratii la iesire, iar marti urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, anunta Digi 24. Toti cei trei actionari ai clubului Colectiv au fost adusi luni cu mandat la Parchet pentru a fi audiati in calitate de suspecti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ceilalti doi actionati ai clubului Colectiv sunt in continuare audiati.

Incendiul devastator declansat vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti a ucis 31 de oameni, iar 180 au fost raniti, dintre acestia 130 fiind in continuare internati, 90 in stare grava.

Reprezentantul firmei care a facut tratamentul fonoabsorbant la clubul Colectiv a declarat, sambata, a doua zi dupa tragedie, pentru Digi 24, ca patronii au refuzat sa cumpere material ignifug, invocand faptul ca ar fi fost prea scump. In plus, acesta i-a acuzat pe reprezentantii clubului ca, in urma cu o luna si jumatate, au spalat buretele de pe tavan, cel mai probabil cu substante inflamabile.

Clubul Colectiv este detinut de firma Colectiv Club SRL. Actionarii firmei sunt Alin Anastasescu - 47%, Paul Catalin Gancea - 30% si Costin Mincu - 23%.

Potrivit contului sau de Linkedin, Alin Anastasescu este fondator si managing partner la CLubul Colectiv, dar si producator de clipuri publicitare la agentia Cevadevis.ro. In paralel, Anastasescu este project manager la compania de evenimente Sasquatch Events, cu care a organizat diverse manifestari pentru brandul Mountain Dew.