Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a venit luni la clubul Colectiv sa se roage pentru atat pentru cei morti, cat si pentru cei raniti in tragedia de la sfarsitul saptamanii trecute, scrie Agerpres.

IP Ioan RobuFoto: catholica.ro

'Cred ca n-am lucrat indeajuns pana acum, in acesti 25 de ani, noi, bisericile, ca sa schimbam ceva in modul nostru de a gandi si de a actiona, ca uite noi inghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria si toate acestea ni se par ca sunt nimicuri, insa vedeti circumstanta aceasta ne-a aratat ca acestea pot fi criminale. De aceea spun ca n-am facut mare lucru pana acum sa schimbam, nu numai noi, Biserica, dar toata lumea, ceva, ca nu am protestat cand am intalnit si minciuna si coruptia si neglijenta, indiferenta, caci acestea, repet, pot fi criminale', a afirmat IPS Ioan Robu.

El a spus ca a vrut sa vina si sa se roage la locul tragediei pentru a da un semn de solidaritate.

'Ne rugam pentru cei care au plecat din aceasta lume, dar ne rugam si pentru cei care au ramas, cu lacrimi, dar il rugam pe Dumnezeu sa ne dea mangaiere si sperante tuturor. I-am spus lui Dumnezeu ca ii cer iertare pentru ca noi, noi toti, din tara, n-am facut nimic deosebit ca sa nu se intample asa ceva, ca Romania sa fie altfel', a afirmat arhiepiscopul Ioan Robu.

Biserica Ortodoxa Romana a declarat ca au fost prezenti preoti la locul tragediei, dar cu discretia necesara, dupa cum a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Costel Stoica, la Europa FM. Reactia acestuia a venit in urma acuzatiilor ca niciun preot ortodox nu a venit la clubul Colectiv sa se roage pentru victimele tragediei.

In ceea ce priveste absenta patriarhului Daniel de acolo, parintele Costel Stoica a precizat ca acesta s-a rugat la Sfanta Liturghie si nu a umblat dupa imagine.

Parintele Costel Stoica a adaugat ca informatiile aparute pe internet nu fac nimic altceva decat sa denigreze imaginea Bisericii.