Omul de afaceri Andrei Sosa anunta, intr-o postare pe Facebook, ca va inchide Clubul Expirat din Bucuresti, in urma tragediei de vineri din Clubul Colectiv. "Imi cer scuze si imi asum, din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii", isi incepe Andrei Sosa postarea in care isi anunta demisia si inchiderea clubului.

Club ExpiratFoto: Facebook - Expirat

"Imi cer scuze si imi asum,

Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii.

Poate, sa-mi cumpar un G-Klasse, poate ca mai mult de atat nu m-a dus capul sa fac... Am terminat o facultate tehnica, as fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am esuat in "meseria" asta de carciumar. Mi-am asumat cunoasterea in amanunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea sa vad cati amperi sunt in tabloul de sigurante si daca poate sa ia foc vreun cablu. Nici macar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule "avarii: electrice in astia 14 ani. Si mult improvizatii...

Cred ca alaturi de Fire si Club A suntem cei mai vechi care inca mai functionam in Bucuresti.

Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Stiu ca o sa faca multi ani de puscarie. Ar fi trebuit sa ma ia si pe mine.

Chiar daca, pana la experienta actuala, cred ca am facut aproape tot ce ma ducea capul.

In alt context am facut un bilant al taxelor pe care le-am platit la statul Roman doar in ultimii 5 ani - 2.700.000 lei

Ce /// a facut statul cu banii astia? Banii astia sunt banii platiti de fiecare care a baut o bere prin Expirat...

Am functionat pe "propria raspundere" de 14 ani...

Ne-a "tras cineva de urechi" in anii astia?

Stiu si vad ca functionarii statului stau pe salarii de 2 lei si ar trebui sa-si asume multe. Stiti care e paradoxul - cladirea in care e Expiratul si Energiea este construita in 1913 ca o investitie privata de un doctor - Leonte Anastasievici. Este numele strazii pe care am parcat masina la al 4-leal spital cautandu-l pe Rugina - Spitalulul Municipal. Va dati seama "cati bani facea" un medic acum 100 de ani?

Stiti cum se obtine autorizatia de functionare de la primarie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de inchiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxa etc. Si prin aprilie se elibereza autorizatia. Credeti-ma ca un om cu 12 clase in maxim 20 minute poate sa analizeze si sa dea o autorizatie pe baza actelor cerute. Treaba de 20 minute in 4 luni...

Nimeni nu isi asuma responsabilitati.

Si ma repet si ma pun in capul listei.

Vrem demisii si asa ar trebui sa faca niste oameni normali la cap.

Inca nu constientizam conceptul de demisia de onoare.

Nu implica asumarea vinovatiei, ci asumarea unui sistem in care esti si care nu functioneaza cum trebuie, nu neaparat din vina ta. Dar in care, la un anumit dat nu a functionat.

Eu imi dau demisia.

Expirat-ul din Bucuresti se inchide.

De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti. Sau poate pot. Om vedea.

P.S. A venit mult anuntatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Politia locala. O singura domnisoara de la ISU. Luni dimineata, inainte sa merg la Rugina o sa trec sa vad daca am gresit in "declaratia pe propria raspundre". Eu zic ca nu. Nu a murit/ sau nu a patit nimeni nimic grav in acesti ani.

Din partea politiei locale, dupa toate actele cerute am primit amenda 1000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara erau 8-10 grade). Principiul romanesc al oricarei autoritati ca trebuie sa dam oricum amenda.

P.S.2 In sectorul 4 primarul zice ca nu stie si nu isi poate asuma nici-o vina. In sectorul 5, nu mai avem primar - cred ca stiti...

P.S.3 Din pacate statul este dusmanul "de clasa" al oricarui "mic/ mediu" comerciant. Ala mare are lobby, noi suntem "mici/medii spagari"

Pardon!!! Bre... Ar trebui sa ne fie partener... dar asta e o alta discutie

P.S. 999 Atatea astea am vorbit atat de des cu Rugina pentru ca am stiut/ vazut/ criticat/ dezbatut degeaba la un spritt...

Si"