Zeci de persoane din mai multe raioane ale Republicii Moldova au venit duminica in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau, unde au aprins lumanari, au depus flori si au tinut un minut de reculegere in memoria victimelor de la Clubul Colectiv din Bucuresti, relateaza Mediafax citand Jurnal de Chisinau.

Solidari cu familiile victimelor au fost si reprezentantii Platformei Demnitate si Adevar. "Tragedia lor este si tragedia noastra", au spus acestia.

Potrivit postului PRO TV Chisinau, in fata misiunii diplomatice a Romaniei, cativa tineri au intins un tricolor urias.

Liderul Partidului Socialist (PSRM) Igor Dodon si deputati socialisti au depus duminica flori la Ambasada Romaniei, iar spre seara, liberalii, in frunte cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, au comemorat victimele de la Bucuresti.

Vineri seara, in clubul bucurestean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un numar de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, iar prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat.

Un numar de 137 de raniti mai erau internati, duminica seara, in spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sanatatii.