Presedintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj video, insotit de o scurta declaratie scrisa. "Sunt momente cand o natiune isi da masura coeziunii, a solidaritatii si, pana la urma, a tariei sale. Astazi putem sa aratam cu totii ca ne pasa si ca suntem uniti", scrie seful statului in postare.

"In aceste momente avem datoria sa invatam o lectie, din pacate platita cu atatea vieti, cu atata suferinta. Nu mai avem voie sa toleram incompetenta unor autoritati, ineficienta unor institutii, nu mai putem lasa coruptia sa se intinda pana ucide. Trebuie sa ne asumam fiecare rolul pe deplin de cetateni activi si implicati, care stiu sa actioneze impreuna pentru ca le pasa de societatea si tara in care traiesc, sa fim solidari si sa cerem autoritatilor sa fie responsabile pentru ca asemenea tragedii sa nu se mai intample niciodata. Zecile de tineri loviti crunt si familiile lor merita acest angajament al nostru", afirma seful statului in mesaj.

El subliniaza ca tragedia trebuie privita cu compasiune si responsabilitate.

"Doamnelor si domnilor, dragii mei compatrioti, ma adresez astazi fiecaruia dintre dumneavoastra cu gandul ca traversam un moment de grea incercare. O tragedie cumplita a lovit sute de familii din Romania. Fie ca ne indreptam gandurile spre cei care au pierit in incendiul devastator, fie ca ne rugam pentru sanatatea si supravietuirea tinerilor care se lupta pentru viata in spitale, trebuie sa privim aceasta tragedie cu toata compasiunea, dar si cu toata responsabilitatea. Sunt momente cand o natiune isi da masura a coeziunii, solidaritatii si pana la urma, a tariei sale. Astazi putem sa aratam cu totii ca ne pasa si ca suntem uniti. Ne-au aratat-o deja sute de asistente, infirmiere si medici care au venit la spitalele lor fara sa fie chemati sau obligati, miile de romani care au donat sange sau zecile de studenti si voluntari ce si-au oferit sprijinul oriunde era necesar", spune presedintele Iohannis.

Seful statului le multumeste cadrelor medicale, donatorilor, studentilor si voluntarilor pentru initiativa, implicare si omenie.

"Ii asigur pe toti de respectul meu si le transmit recunostinta multor concetateni", a aratat el.

Sunt momente cand o natiune isi da masura coeziunii, a solidaritatii si, pana la urma, a tariei sale. Astazi putem sa aratam cu totii ca ne pasa si ca suntem uniti.

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, November 1, 2015