Managerul Spitalului Militar Central, Florentina Ionita-Radu, a facut un apel la cetateni sa doneze sange "etapizat", pentru ca in prezent se acopera necesarul, iar ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a spus ca in prezent sunt 7 metri patrati in banca de piele care pot acoperi nevoile.

La finalul reuniunii grupului de lucru convocat de prim-ministru la Guvern, managerul Spitalului Militar Central, Florentina Ionita-Radu, a solicitat presei sa transmita cetatenilor sa doneze sange etapizat, relateaza Mediafax.

"Sangele sta cel mai bine la donator", a spus Ionita.

Ea a precizat ca nevoia de sange este permanenta, dar in prezent exista rezerve suficiente pentru a acoperi necesarul pentru tratarea victimelor tragediei de la clubul Colectiv.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat ca banca de piele are in acest moment 7 metri patrati si acopera nevoia imediata. El a mai adaugat ca nu este nevoie de donatori de piele in acest moment.

"Inclusiv rude ale victimelor si-au exprimat intentia sa doneze piele, dar pentru moment nu este nevoie", a spus Banicioiu.

Medicul Ion Lascar, seful Clinicii de Chirugie Plastica de la Spitalul Floreasca, a explicat ca suprafata medie de piele pe care o are un om este de aproximativ 1,5 metri patrati.

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul Sanatatii, Nicu Banicioiu, secretarul de stat, Raed Arafat, seful Clinicii de Chirugie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, si directorul Spitalului Militar Central, Florentina Ionita-Radu au format, duminica, un grup de lucru, la Guvern, pentru a evalua situatia ranitilor in tragedia petrecuta vineri la Clubul Colectiv din Bucuresti.