Procurorii Parchetului General sustin ca, in cazul persoanelor internate in cele 12 unitati sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitatile pentru stabilirea identitatii a 29 persoane.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis duminica si citat de Agerpres, in continuarea cercetarilor in dosarul privind incendiul produs in clubul Colectiv din Bucuresti, au fost desfasurate activitati complexe pentru lamurirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

Astfel, activitatile de identificare a persoanelor decedate si transportate la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" au fost finalizate, toate cele 26 de persoane fiind identificate.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

"Cu privire la persoanele internate in cele 12 unitati sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitatile specifice pentru stabilirea identitatii unui numar de 29 persoane", declara Parchetul.

S-a continuat cercetarea la fata locului de catre o echipa constituita din procurori, ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale, experti criminalisti ai Institutului National de Criminalistica, precum si ai Serviciului Criminalistic din cadrul DGPMB.

La aceasta activitate au participat, totodata, si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, ENEL Romania si specialisti pirotehnisti, cu precizarea ca aceasta activitate va continua si in zilele urmatoare.

In plus, au fost ridicate noi mijloace materiale de proba ce urmeaza sa fie folosite pentru lamurirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul de vineri seara.

De asemenea, in baza delegarii, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti ridica de la sediile mai multor institutii publice si private documentele apreciate ca fiind utile solutionarii cauzei.

La sediul Politiei Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, politistii Serviciului Omoruri din Politia Capitalei si ai Directiei Investigatii Criminale, continua audierile de martori.

In continuare, se verifica starea de sanatate a persoanelor internate in spitale, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate.