Mario Ionescu, cameraman ProTV, care a fost printre primii jurnalisti care au ajuns la Club Colectiv dupa izbucnirea incendiului de vineri seara, isi aminteste momentele de panica din fata localului bucurestean, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Adi DespotFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

"Acum, la peste 35 de ore de la momentul in care colega mea reportera m-a sunat agitata, aproape plangand, ca arde un club din incinta fostei fabrici Pionierul, dupa doar cateva ore de somn, simt nevoia sa povestesc ce am trait in noaptea de 30 octombrie! Am ajuns in jur de 22.37, odata cu o masina de pompieri si 2 ambulante, mai erau 1 sau 2 la fata locului, dar 'gemeau' de trupuri arse", povesteste el, potrivit Agerpres.

Acesta isi aminteste cum oamenii ce locuiau in vecinatate incercau sa ajute victimele, dar si cum liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, aflat la concert, s-a implicat in actiunile de salvare.

"Oameni, care pareau vecini cu localul, carau, alaturi de alti oameni arsi, trupuri pline sange, de carne arsa, pe care ii insirau pe asfalt cat mai aproape de salvarile care de acum curgeau si umpleau piateta. O tanara blonda ii ghida catre salvari si implora oamenii de pe ambulante sa ia cat mai multi! Am ajuns in gang, unde m-a intampinat Adrian Despot, era ars, plin de negreala pe ochi, cara un tanar ars, a inceput sa urle la mine sa las camera si sa car oameni! M-am blocat si mi-au dat lacrimile", povesteste jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Mario Ionescu isi aminteste cum a incercat sa salveze una dintre victime.

"Baiatul a inceput sa aiba convulsii apoi s-a oprit inert. Am lasat camera jos, i-am luat pulsul, nu mai avea! Am inceput sa-l masez si sa urlu dupa ajutor. In 3 secunde, un sofer de ambulanta a inceput sa faca masaj cardiac", povesteste operatorul de imagine, care vorbeste si de lipsa de organizare de la locul incendiului.

"Nu pot sa tac... am vazut dezorganizare crunta! Structuri care ar fi trebuit sa se coordoneze nu stiau unii de altii! Era panica mare si elementul uman era coplesit de imaginea dezastrului! Intr-un final s-a instituit un perimetru... evident, grija cea mai mare a politiei locale si a jandarmeriei era presa! Au iesit certuri, imbranceli", scrie el.

"Sunt multe imagini care nu se vor sterge din minte! Timpul le va aseza langa celelalte tragedii la care am fost martor, maternitatea Giulesti, autocarul cu ucraineni de pe A2! Condoleante familiilor, forta celor ce lupta inca! (...) Acest text nu acuza pe nimeni, nu disculpa pe nimeni, nu creeaza eroi, este pur si simplu relatarea a ceea ce am trait!", isi incheie operatorul de imagine postarea pe Facebook.

Pana in prezent, autoritatile au anuntat 29 de decese in urma incendiului ce a avut loc vineri noapte la Club Colectiv, in timpul concertului trupei Goodbye to Gravity.

Zeci de tineri sunt internati in spitalele bucurestene, iar Guvernul a decretat ca 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie sa fie zile de doliu national, in memoria victimelor acestei tragedii.