Numarul deceselor in urma incendiului de la clubul Colectiv va creste semnificativ in urmatoarea perioada, existand posibilitatea ca acesta sa se dubleze - aceasta este concluzia grupului de lucru convocat de premierul Victor Ponta duminica la Palatul Victoria.

Potrivit Agerpres, din acest grup fac parte premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ionita Radu, prof. dr. Ioan Lascar, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

"Din pacate, tragedia nu s-a incheiat vineri seara", au spus la intalnire majoritatea celor prezenti.

S-a stabilit ca luni dimineata sa se faca o comisie de medici, din care vor face parte atat ministrul Banicioiu, cat si dr. Ioan Lascar, care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacientilor, urmand sa prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni din nou la Palatul Victoria.

Acestei comisii i se vor alatura doi medici francezi, considerati a fi cei mai buni specialisti in arsuri.

De asemenea, Guvernul va decide pana la finalul acestui an infiintarea sau functionarea unui program special destinat recuperarii de care au nevoie persoanele ranite.

In ceea ce priveste cetatenii straini raniti in incendiu, autoritatile si-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispozitie celor care doresc sa fie tratati in afara tarii toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai dupa acordul medicilor romani care ii trateaza.

Duminica vor fi date apartinatorilor corpurile tuturor celor 29 de victime.