O tanara a decedat duminica dimineata, iar zece dintre cei 27 de pacienti internati la Spitalul Arsi in urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitala sunt in stare critica, patru urmand sa fie operati, au anuntat medicii, duminica, potrivit Mediafax.

Reprezentantul Spitalului de Arsi a precizat ca situatia s-a schimbat fata de ziua precedenta, deoarece s-a inregistrat un deces, iar zece pacienti in stare critica in continuare.

"Unul dintre pacientii care era grav a devenit critic peste noapte si a si decedat in cursul diminetii si mai avem o prezentare, care a fost internata", a declarat medicul.

El a mai spus ca pacienta care a decedat a fost intubata peste noapte si facea parte dintre cei care aveau arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului.

"S-a degradat si respirator si lucrurile au mers prost pentru ea", a explicat medicul de la Spitalul de Arsi.

Acesta a mai precizat ca aproape toti pacientii de la ATI, cu o singura exceptie, au suport vasopresor.

"Unul singur nu are, dar sunt doze, sa zic asa, relativ stabile, adica nu au necesitat cresteri mai mari. Sunt toti stabili, dar intr-o stare foarte grava", a precizat sursa citata.

La Spitalul de Arsi este in continuare o persoana care nu a fost identificata, dar o familie a sunat si este asteptata sa ajunga pentru identificare. Medicul a precizat ca au mai sunat si alte familii, dar ulterior nu au mai venit la spital.

Medicul a mai spus ca sansele de supravietuire in aceste cazuri depind de "terenul pacientului", adica de modul de raspuns la agresiune a pacientului, iar acest lucru nu poate fi influentat medical.

"Strict medical, facem tot ce se poate pentru acesti pacienti. Ei vor intra si intr-un program de operatii incepand de maine. S-a facut deja lista cu bolnavii care vor fi operati.In principiu, maine vor fi operati patru, dar lucrurile se pot modifica. Maine dimineata se va lua decizia, in functie de evolutie. Operatiile vor consta in excizii grefare. Se scoate zona cu arsuri profunde si va fi inlocuita cu piele. La cei cu arsuri usoare probabil ca se va folosi piele de la ei, pentru ca prinde cel mai bine. Pielea de la donator este pentru o perioada de acalmie, nu rezista, si ulterior va trebui inlocuita tot cu pielea pacientului. Singura piele care va supravietui este pielea lui, nu exista altceva. Toata pielea de la donator iti asigura o zona de baraj pentru o perioada", a explicat medicul.

Acesta a spus ca cei 17 pacienti care nu sunt in ATI sunt constienti si au discutat deja cu psihologul spitalului.