Cinci pacienti internati la Spitalul Universitar de Urgenta Militar "Dr Carol Davila" care au fost raniti in urma incendiului de la clubul Colectiv sunt in stare critica si unul este intubat, a declarat comandantul unitatii medicale, Florentina Ionita Radu, citat de Agerpres.

"Sunt internati in terapie intensiva 12 pacienti, un pacient este intubat, cinci pacienti sunt in stare critica cu arsuri pe caile respiratorii superioare. Toti sunt atent monitorizati in clinica de terapie intensiva", a spus, duminica, medicul.

Florentina Ionita Radu a subliniat ca evolutia pacientilor este imprevizibila.

"Noi suntem pregatiti si in cadrul echipei interdisciplinare am stabilit strategia pe urmatoarele zile. Urmatoarele zile sunt foarte importante, dar mult mai important va fi ca tot parcursul evolutiei lor, adica o luna sau doua luni de zile, depinde de intensitatea arsurilor, sa fie corect si atent manageriati", a explicat comandantul spitalului.

Florentina Ionita Radu a aratat ca se face tot ce se poate pentru toti pacientii, precizand ca de doua sau de trei ori pe zi acestora li se recolteaza analize.

Medicul a mai precizat ca spitalul are stocuri din toate materialele, precum si un stoc de piele artificiala, aratand ca daca va fi cazul, va fi folosita.

"Avand in vedere ca sunt oameni tineri, cel mai important lucru este starea lor de sanatate anterioara, dar arsura este o boala imprevizibila, pentru ca pe pielea arsa exudeaza, adica o parte din lichidele pretioase se pierd pe acolo si acest lucru se manageriaza cu metodele medicale, sunt acoperite cu diverse substante, creme, tot felul de produse ca sa incercam sa plece cat mai putin lichid din organism", a spus comandantul spitalului.

Medicul a aratat ca pacientii vor suferi operatii in fiecare zi pentru schimbarea pansamentelor, in conditiile in care peste 50% din suprafata organismului prezinta arsuri.