Autoritatile nu au date cu privire la identitatea a cinci persoane care si-au pierdut viata in incendiul de la Clubul Colectiv si care se afla la INML, se arata intr-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres.

Potrivit Parchetului, o echipa constituita din reprezentanti de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Politia Capitalei - Serviciul Omoruri, IGPR - Directia de Investigatii Criminale, Institutul National de Criminalistica IGPR, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alaturi de specialisti din cadrul Institutului National de Expertiza Criminalistica si Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani a efectuat sambata prima parte a cercetarii la fata locului.

Au fost ridicate mijloace materiale de proba ce urmeaza sa fie folosite pentru lamurirea imprejurarilor in care a izbucnit incendiul.

"Au fost realizate activitati de examinare si identificare a persoanelor decedate la INML, pana in acest moment existand date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate in unitatile spitalicesti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate. Totodata, cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economico - Financiare au fost verificate activitatile comerciale desfasurate in incinta clubului unde a avut loc evenimentul", sustin procurorii.

De asemenea, specialistii de la INSEMEX au terminat sambata cercetarea locului unde a izbucnit incendiul.

"Am contribuit la cercetarea la fata locului. Am rugat colegii de la Criminalistica sa ne ridice probele pe care le-am indicat, sa ne transmita documentele necesare. Am gasit urme textile, urme de materiale arse sau pe jumatate arse. Asteptam sa vedem ce tip ce materiale pirotehnice s-au folosit. Era un singur extinctor mic, folosit", a declarat Gaman George, directorul INSEMEX Petrosani.

Ancheta va continua duminica cu activitati de cercetare la fata locului si de identificare a persoanelor decedate si vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

In paralel, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunostinta despre imprejurarile si modul in care a avut loc incidentul.