Mai multe cluburi din Bucuresti, intre care se numara Bamboo, Fratelli, Gaia, Hard Rock Cafe si Control, au anuntat ca si-au anulat petrecerile programate sambata seara, cu prilejul sarbatorii de Halloween, din respect si solidaritate cu victimele tragediei de vineri din clubul Colectiv, informeaza Mediafax.

Si Gaia Boutique Club din Bucuresti si-a anulat petrecerea de Halloween, pregatita pentru sambata seara. "Suntem indurerati de pierderile suferite in urma tragediei din seara trecuta si in semn de solidaritate cu victimele si familiile indurerate anuntam ca astazi vom tine doliu alaturi de acestia si de tara intreaga. Din acest motiv, clubul Gaia va fi inchis in seara aceasta. Ne cerem scuze in fata tuturor clientilor pregatiti sa participe la o petrecere de Halloween legendara", se spune intr-un anunt publicat pe contul de Facebook al Gaia Boutique Club.

Control Club din Bucuresti, de asemenea, si-a anulat toate evenimentele in urma tragediei de vineri. "Toate evenimentele din club sunt anulate pana marti, 3 octombrie. Astazi clubul este inchis. Suntem alaturi de toti cei care sufera in urma tragediei din noaptea trecuta", se arata pe pagina de Facebook a clubului.

Hard Rock Cafe din Bucuresti a renuntat la randul sau la concertul trupei Jukebox, programat pentru sambata seara. "Dragi prieteni, Nu avem cuvinte sa ne exprimam regretul fata de tragedia ce a zguduit comunitatea noastra. Din respect pentru toti cei afectati, am decis sa reprogramam concertul trupei Jukebox, care ar fi trebui sa aiba loc astazi, pentru data de 1 decembrie. Restaurantul ramane deschis si va functiona in regim obisnuit. Biletele deja achizitionate raman valabile. Cei care doresc restituirea contravalorii acestora sunt rugati sa contacteze site-ul iabilet.ro incepand de luni", spune echipa Hard Rock intr-un mesaj publicat pe Facebook, care transmite totodata "condoleante celor care au pierdut pe cineva drag si ganduri bune pentru cei care se afla sub ingrijire medicala".

Si Beraria H a anulat concertul programat pentru sarbatoarea de Halloween, cand pe scena urmau sa urce Mike Diamondz, Violin Jo si Johnny King. "In aceasta zi de doliu este important sa fim alaturi de cei afectati de tragedia de aseara. Din respect si solidaritate am decis anularea concertului din aceasta seara. Restaurantul va ramane deschis pentru cina", se spune intr-un anunt publicat pe pagina de Facebook a Berariei H.

De asemenea, au anulat petrecerile programate pentru sambata seara, cluburile Bounce, Manasia Hub, The Ark, Bordello Bar, Expirat&OtherSide Club, Green Hours, Clubul Taranului, Spice Club, St. Patrick Irish Pub, Player Club, The Vintage, Finnish, Cafe DeKO si Tribute.

In schimb, organizatorii petrecerii Techno HALLoween, de la Halele Carol, au anuntat ca evenimentul nu va fi anulat: "In urma evenimentelor de noaptea trecuta, vrem sa prezentam sincere regrete pentru cele intamplate si celor ce si-au pierdut persoanele dragi. Evenimentul din aceasta seara nu isi schimba datele. De fiecare data, ca organizatori, ne-am luat masuri de precautie si am pus siguranta pe primul loc. In aceasta seara, ca si pana acum, vom avea un punct de prim ajutor la fata locului, paza va fi asigurata de o firma profesionista, iar locatia este prevazuta cu remiza PSI - punct pompieri".

Pe de alta parte, Fire Club din Centrul Vechi a publicat o imagine cu o panglica neagra in semn de solidaritate cu victimele tragediei. Petrecerea de Halloween din Club Fire, de sambata seara, se va organiza in continuare asa cum era planificata, potrivit unor mesaje publicate pe contul de Facebook al clubului.

Petrecerile de Halloween continua sa fie anuntate la cluburi precum Bonton Palace, El Grande Comandante, Club Surubelnita si The Bankers. Acesta din urma a starnit nemultumiri pe Facebook, din cauza ca petrecerea "Thriller Night", programata pentru sambata, de la ora 22.30, a fost promovata, dinainte sa se intample tragedia din Colectiv, cu mesajul "Clubul in care mortii se vor distra cot la cot cu cei vii, te asteapta la cea mai nebuneasca petrecere a anului. Adaposteste-te de Halloween la The Bankers!", mai scrie Mediafax.