Un numar de sapte persoane decedate in urma incendiului care a avut loc vineri seara in Clubul Colectiv din Bucuresti care au fost aduse la Institutul National de Medicina Legala au ramas neidentificate, a declarat sambata pentru Agerpres medicul legist Abdo Salem.

El a precizat ca printre cei adusi la INML nu se afla niciun copil.

Guvernul a decretat trei zile de doliu national, incepand de sambata, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitala, care s-a soldat cu 27 de morti si peste 150 de raniti.

Un adolescent de 15 ani, printre cele 27 de persoane decedate

Un adolescent de 15 ani se numara printre cele 27 de persoane care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din centrul Capitalei, a declarat anterior, pentru Mediafax, directorul Institutului de Medicina Legala "Mina Miniovici", Dan Dermengiu.

Dan Dermengiu a spus ca, pana la ora transmiterii acestei stiri, adolescentul este singurul minor identificat printre cele 27 de persoane decedate.

El a precizat ca majoritatea persoanelor decedate aduse vineri noapte la Institutul de Medicina Legala "Mina Miniovici" erau neidentificate, iar pana sambata la orele pranzului fusesera identificate 18 din cele 27 de victime.

Dermengiu a mai spus ca medicii legisti ar urma sa finalizeze sambata seara procedura de identificare a celor 27 de persoane decedate in incendiul din club, astfel incat duminica sa poata fi facute autopsiile.

"La Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" sunt 27 de cadavre, mare majoritate fara acte de identitate. Identificarea acestora este destul de anevoioasa, ea este facuta de un politist, impreuna cu un medic legist. Identificarea presupune, printre altele, recunoasterea de catre familie, rude, prieteni", a declarat pentru Mediafax Dan Dermengiu.

El a precizat ca duminica medicii legisti vor face autopsia cadavrelor, astfel incat activitatea INML sa reintre in normal de luni, intrucat sunt si persoane decedate care nu au legatura cu incendiul si pentru care trebuie sa se faca autopsie.

Conform sursei citate, pentru zilele de sambata si duminica au fost suplimentate echipele de medici legisti.

"Au venit de acasa toti legistii care au putut, lucram in prezent la capacitate mare, ne dorim sa reusim identificarea tuturor cadavrelor chiar in aceasta zi, de va fi nevoie sa stam oricat de mult", a mai spus Dermengiu.