Premierul Victor Ponta le-a cerut, sambata, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, si secretarului de stat Raed Arafat sa elaboreze un plan de verificare a tuturor cluburilor si barurilor din toata tara, acesta urmand sa fie prezentat saptamana viitoare.

"Totdeauna e bine sa facem inainte lucrurile, dar cu atat mai mult in perioada imediat urmatoare, tot ceea ce tine de o verificare la maxiumul prevazut de lege a indeplinirii tuturor conditiilor de catre localurile de acest gen trebuie sa facem ca sa evitam pe viitor, daca e posibil, asemenea tragedii", a spus Ponta, sambata, la inceputul sedintei extraordinare de Guvern, potrivit Mediafax.

El le-a cerut ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, si secretarului de stat Raed Arafat sa prezinte in sedinta viitoare a Executivului un plan de verificare a tuturor unitatilor comerciale de acest gen.

"Saptamana viitoare sa veniti rapid cu un plan de verificare in toata tara, pentru ca eu cred ca nu e un caz izolat, cred ca sunt o multime de asemenea localuri, baruri, care, daca le verificam... Bun, stiu ca primaria le autorizeaza, eu vreau sa le verificati dumneavoastra ca la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu primaria, si vreau sa veniti saptamana viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc in care se intalnesc oameni si exista aceste situatii", a spus Ponta.

El le-a cerut celor doi demnitari sa fie date amenzi si chiar sa se inchida asemenea localuri, conform legii.

Ponta a afirmat ca "isi inchipuie" ce este in tara in zone in care nu se face un control "riguros", daca in Bucuresti a fost posibila o asemenea tragedie.

"E cumplit sa stii ca-ti lasi copilul sa mearga seara intr-un club si dupa aia te duci sa-l cauti la spital sau la morga. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa facem tot ce tine de noi sa aratam respect vitimelor si familiilor acestora", a conchis Ponta.