Sute de utilizatori Facebook, comentatori pe site-urile de stiri sau blogeri ultra-ortodocsi au impinzit in ultimele ore internetul cu postari in care sustin ca tragedia din Club Colectiv de vineri seara a fost cauzata de faptul ca tinerii din club celebrau Halloween-ul alaturi de o trupa rock.

Una dintre miile de postari intolerante pe FacebookFoto: Hotnews

Postarile mustesc de ura impotriva tinerilor care au participat la concertul formatiei rock Goodbye to Gravity chiar in seara de Halloween.

Valul de ura impotriva sarbatorii de Halloween s-a pornit in urma cu cateva saptamani, pe masura ce tot mai multe organizatii de fundamentalisti religiosi au inceput sa ceara interzicerea serbarilor in scoli si gradinite. In paralel cu acest discurs au fost livrate si idei anti-occidentale si anti-americane, Vestul fiind prezentat de fundamentalisti si nationalisti drept sursa tuturor relelor din Romania.

Exemple de postari care au inundat netul:

  • Goodbye halloween! Treziti-va dragii mei si lepadati-va de lucrari care va arunca in flacari..
  • Aceasta zi demonica a adus moartea multor oameni nevinovati, aceasta "sarbatoare" de cacat nu ne prieste noua romanilor, deci interziceti holloween, nu mai copiati dupa americani ca numai rautati sunt in "lumea lor". Avea Ceausescu dreptate de tot punea embargoul in SUA, ura America
  • Pe cine cheama dracii da putea sa fie acolo corect
  • Sarbatoreau moartea si focul iadului si au primit sansa sa o faca in direct

Exemple de articole care acrediteaza ideea ca tinerii din Club Colectiv sint victime ale sarbatorii de Halloween si ale faptului ca ascultau rock satanic: