​Un reprezentant al Spitalului de Arsi a declarat sambata ca zece persoane sunt in stare critica, cu 'prognostic foarte sumbru": "decesul ii pandeste la fiecare pas".Medicul a explicat ca acestia au arsuri de extremitate cefalica si de cai aeriene ceea ce le complica foarte mult situatia, prognoza in cazul lor fiind impredictibila.

La Terapie Intensiva sunt si raniti cu arsuri pe aproape jumatate din suprafata corpului, dar mai importanta este componenta pulmonara, a spus medicul explicand ca in cazul lor complicatiile pot aparea in zilele urmatoare. Sapte persoane sunt "la limita terapiei intensive".

Este dificil de facut o prognoza, pentru ca fiecare persoana aflata intr-o astfel de stare se comporta diferit, a aratat reprezentantul Spitalului de Arsi.

Medicul a spus ca unitatea in care lucreaza a primit ajutor de la Institutul Matei Bals si de la firme private care au oferit aparatura si a subliniat ca este important ca oamenii sa doneze sange pentru operatiile ce urmeaza.

In ce priveste relatia cu celelalte spitale, a spus ca "ne organizam sa vedem cum ii ajutam pe toti", precizand ca pacientii de la alte spitale "sigur primesc ajutor de specialitate", au chirurgi specialisti. "Vom mai schimba bolnavii, o sa vedem, a adaugat el".