"Ce poate fi mai frumos ca dimineata, in cartier, sa vezi pe strazi copilasi costumati in zane, printese, cavaleri sau... vrajitoare? (...) Toti insa bucurosi si cu zambete largi pana la urechi! Au fost insa prea putini la noi in scoala! Cateva zeci din 600! Pentru ceilalti, Halloween-ul a ramas interzis. De proprii lor parinti! Dragi adulti, ati incercat si aproape ati reusit, sa ucideti imaginatia, lumea basmelor. Aia cu printi si printese, zane, spiridusi, pirati si vrajitoare!", scrie "Un tatic de Vrajitoare cu Bagheta magica si un Dovleac simpatic!", intr-o scrisoare trimisa redactiei.

HalloweenFoto: USER UPLOADED

Dupa ce arhiblog.ro a semnalat cazul unei scoli din Bucuresti in care Asociatia Parinti pentru Ora de Religie ar fi cerut sa nu se sarbatoareasca Halloween-ul, tatal unui alt elev scrie despre interzicerea acestui eveniment.

Citeste mai jos scrisoarea integrala trimisa HotNews.ro:

Ce poate fi mai frumos ca dimineata in cartier, sa vezi pe strazi copilasi costumati in zane, printese, cavaleri sau... vrajitoare? De nationalitati sau credinte diferite!

Mamici purtand bentite cu urechi de pisica sau un tata ducand rucsacul si sabia cavalerului de 7 ani. Si care mi-a spus in treacat: "Multumesc! Nu credeam ca ne mai costumam anul asta!" (Astia o sa caute acum prin toata scoala un baietel cu o sabie mica!)

Unii au plecat azi spre scoli private, unde libertatea de gandire si exprimare nu e ingradita "oficial". Ba chiar e promovata. Altii au mers la scoala de stat! Toti insa bucurosi si cu zambete largi... pana la urechi!

Au fost insa prea putini la noi in scoala! Cateva zeci din 600! Pentru ceilalti, Halloween-ul a ramas interzis. De proprii lor parinti!

Dragi adulti, ati incercat si aproape ati reusit, sa ucideti imaginatia, lumea basmelor. Aia cu printi si printese, zane, spiridusi, pirati si vrajitoare!

Anul acesta insa, Spider Man nu a mai stat de vorba in scoala cu Superman si o Vrajitoare ca sa-si compare puterile.

Au intrat in lumea voastra, in care povestile cu maini si capete taiate, diavoli care-ti intra in suflet, fetite ciopartite de parintii lor, sunt adevaruri absolute!

Bravo! "Un lucru bine facut!"

Am aflat insa ca va e frica! Va e teribil de frica de copilul ala care, din multimea capetelor plecate si supuse, se ridica si spune tare si raspicat: "-E o nedreptate!"

Va temeti de inocenta, care in multimea de aplaudaci care va inconjoara, striga in gura mare "Regele e gol!" si va arata asa cum sunteti in realitate. Habotnici si razbunatori!

Azi in Liceul I.L. Caragiale, la cativa km departare, este plin de decoratiuni, proiectii cu fantome pe pereti si toata lumea este costumata! Inclusiv profesorii! A fost insa nevoie sa faca o cerere si au luat o aprobare "speciala" de la Inspectoratul Scolar. Altfel, era interzis orice eveniment de Halloween!

Happy Halloween, oriunde va aflati!

Cu stima, Marius Pana. Un tatic de Vrajitoare cu Bagheta magica si un Dovleac simpatic!