Elena Udrea a fost citata sa se prezinte vineri la DNA, dupa ce Camera Deputatilor a avizat cererea de urmarire penala si retinere a acesteia in noul dosar, in care este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Elena UdreaFoto: Hotnews

Udrea a declarat jurnalistilor inainte sa intre in sediul DNA ca "nu am promis niciodata dezvaluiri, am promis ca ce am de spus o sa spun. O sa spun intai procurorilor ce am de spus".

Intrebata daca se asteapta sa iasa in catuse, a raspuns ca nu "se mai practica catusele, este ilegal". "Doar daca am de gand sa fug sau sa ma bat cu politia", a spus Elena Udrea.

Camera Deputatilor a aprobat miercuri urmarirea penala si retinerea fostului minstru, nu si arestarea ei.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca documentele privind avizarea cererilor de incepere a urmaririi penale si de retinere a deputatului Elena Udrea au ajuns joi de la Camera Deputatilor la Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii au citat-o pe Elena Udrea sa se prezinte vineri la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile din noul dosar, care vizeaza vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care Elena Udrea ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, pentru Mediafax, ca urmeaza sa mearga vineri la DNA, impreuna cu clienta sa, Elena Udrea.

Elena Udrea a scapat miercuri de arestarea preventivape care DNA a solicitat-o in al treilea dosar pe numele sau, dupa ce deputatii au respins cererea procurorilor. Deputata nu a scapat insa cu totul, intrucat cererea de retinere pentru 24 de ore a fost adoptata - au fost 123 de voturi "pentru" si erau necesare 122, aceasta fiind o situatie in premiera la votul pe cererile justitiei in parlament.

De asemenea, in primul vot dat miercuri, deputatii au incuviintat cererea de urmarire penala a DNA, aici nefiind emotii - 193 voturi "pentru" si 106 "impotriva".