Autoritatea pentru planificare familiala din China a anuntat vineri ca guvernul va lasa la latitudinea fiecarei provincii modul de implementare a noii politici ce va permite cuplurilor sa aiba doi copii, informeaza Reuters.

In China cuplurile vor putea aplica pentru a avea al doilea copilFoto: istock.com

Comisia Nationala pentru Sanatate si Planificare Familiala a transmis printr-un comunicat ca familiile care se califica pentru un al doilea copil tot trebuie sa ceara aprobarea autoritatilor, cu precizarea ca va simplifica procedurile.

China a anuntat oficial joi sfarsitul politicii unicului copil si va permite tuturor cuplurilor sa aiba doi copii, potrivit unui comunicat al Partidului Comunist publicat de agentia oficiala China Noua si citat de AFP.

Aceasta decizie, de o importanta istorica, vine dupa relaxarea, in urma cu doi ani - cand Beijingul a permis chinezilor sa aiba doi copii daca unul dintre cei doi copii era el insusti copil unic - este destinata corectarii dezechilibrului ingrijorator dintre femei si barbati (116/100) si sa contracareze imbatranirea populatiei.