Aproape 30 de persoane imbracate in personaje ca Scufita Rosie, Pacala, Asterisc, Minnie sau Doctorita Plusica au mers, joi, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzau, pentru a dona sange copiilor bolnavi de cancer, sefa institutiei spunand ca cererea spitalelor pentru sange a crescut foarte mult, potrivit Mediafax.

Potrivit initiatoarei actiunii, Maria Ionita, director al Complexului de Servicii pentru Persoane Varstnice din Buzau, campania a fost initiata pe reteaua de sociaizare Facebook si vine in sprijinul copiilor bolnavi de cancer, care au nevoie de sange pentru a putea spera la viata.

"Zilnic, Romania are nevoie de 1.000 de litri de sange pentru transfuzii. Au fost alaturi de noi, astazi, toti aceia care pot face oricand un exercitiu de imaginatie in care donatorul poate deveni oricand persoana care are nevoie de transfuzie. A existat de curand pe Facebook o campanie de constientizare a cancerului la copii care solicita celor ce erau sensibili la acest gen de suferinta sa isi schimbe fotografia de profil cu un personaj de animatie. Daca toti cei care s-au sensibilizat in fata acestui mesaj ar fi fost astazi la donare numarul participantilor ar fi fost fabulos. Oricum, sunt fericita ca am mobilizat atatia oameni si ca impreuna am facut mai mult decat s-a vorbit pe acest subiect", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Maria Ionita, initiatoarea actiunii de donare de sange pentru copiii bolnavi de cancer.

Astfel, la Centrul de Centrul de Transfuzii Sanguine au mers, joi, pentru a dona sange si le-au fost puse garoruri Scufita Rosie, Pacala, Asterisc, Minnie, Belle ori Doctorita Plusica. In total, din cele 30 de persoane venite sa doneze sange in cadrul actiunii initiate pentru copiii bolnavi de cancer au putut face acest lucru efectiv 22, ceilalti, din motive obiective, fiind respinsi, cu promisiunea ferma ca atunci cand analizele le vor iesi bine sa vina sa doneze sange.

"Am propus o campanie reala in care, practic, personajele de animatie sa coboare din Facebook si sa doneze sange pentru copiii bolnavi de cancer. Am vrut sa constientizam ca acesti copii au nevoie de ZAMBET, de INCURAJARE si mai ales de SANGE", a mai declarat Maria Ionita.