Liderul comunistilor din Moldova, Vladimir Voronin, l-a acuzat pe fostul premier Valeriu Strelet ca a cumparat, impreuna cu Vlad Filat si Victor Ponta, peste 2.000 de hectare in orasul ucrainean Odesa, scrie agora.md.

Vladimir VoroninFoto: AGERPRES

"Dvs impreunacu doi parteneri, Filat si un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ati cumparat peste 2000 de ha in orasul Odesa. Noi cunoastem ca liberalii s-au inzestrat cu averi pe malul iazului, a, lacului Herastrau din Bucuresti si asta e clar. Ce puteti spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Acum v-ati implicat acolo, si pana nu demult acolo mai era Gacichevici. Furtul care l-ati tras pe sub pamant acolo din ce directie pompeaza spirtul - din Moldova in Ucraina sau invers?", a intrebat Vladimir Voronin, in cadrul dezbaterilor la motiunea de cenzura pentru demiterea guvernului Strelet, care a fost aprobata.

Valeriu Strelet a respins acuzatiile liderului comunist.

"Daca ceva visati noaptea nu spuneti in plenul Parlamentului pentru ca nu e o chestie buna. Nu am alte averi care sa nu fie incluse in declaratia de venit. Am o singura companie pe care am fondat-o si din administratia careia m-am retras din 2009 cand mi s-a validat mandatul de deputat. Va rog foarte atent. Pe doi deja i-am actionat in judecata. Nu o sa ezit nici in alte cazuri", a spus acesta.