Procurorii DNA Ploiesti efectueaza miercuri dimineata noua perchezitii in municipiul Bucuresti, surse judiciare declarand ca actiunea vizeaza domicilii si sedii de firme apartinand omului de afaceri Teodor Stelian, banuit ca ar fi filat-o pe Alina Bica in timp ce se afla la Paris, informeaza Agerpres.

Elena Udrea si Alina Bica (in mijloc, imbracata in negru)Foto: joscenzura2014.wordpress.com

Potrivit surselor judiciare, Stelian, care detine o firma de securitate, s-ar fi aflat in acelasi avion cu care fosta sefa a DIICOT Alina Bica a mers la Paris, unde a fost surprinsa impreuna cu fostul ministrul al Dezvoltarii Elena Udrea.

Stelian este asteptat miercuri la DNA Ploiesti, unde a fost citat in calitate de suspect in dosarul Apa Nova. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au schimbat calitatea pe care omul de afaceri o are in dosar, el fiind initial audiat ca martor.

Teodor Stelian este administrator al unei firme de securitate numita SC SIS Strategy SRL. Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectuau filaje si interceptari cu scopul de a impiedica divulgarea de catre angajati a datelor care sa conduca la depistarea activitatilor ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

In acelasi scop a fost incheiat la nivelul Apa Nova un contract cu SC SIS Strategy SRL, administrata de Teodor Stelian.

Anul trecut,Traian Basescu spunea ca a fost vorba de o operatiune a unui serviciu romanesc si a unuia francez, iarElena Udrea a declarat ca a fost vorba de "o lucratura tipica SIE".

In presa s-a speculat si ca in scandal ar fi fost implicat si Bogdan Buzaianu, care ar controla o firma de securitate din Franta.

Sefa Apa Nova, citata ca suspect

Directorul general al Apa Nova Bucuresti, Lavinia Saniuta, si directorul adjunct al companiei, Giovana Soare, au fost puse miercuri sub control judiciar, acestea fiind acuzate de evaziune fiscala si spalare de bani, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, Lavinia Saniuta mai este acuzata si de interceptarea ilegala a angajatilor companiei.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Saniuta si Soare au interdictia de a exercita orice functie in cadrul companiilor din grupul Veolia.

Conform surselor, cele doua, care au fost citate la DNA Ploiesti in calitate de suspect, au refuzat sa faca declaratii in fata procurorilor invocand dreptul la tacere.

Directorul Apa Nova Bucuresti, Lavinia Saniuta, s-a prezentat miercuri la sediul DNA Ploiesti, surse judiciare declarand pentru Agerpres ca a fost citata in calitate de suspect in dosarul care vizeaza aceasta societate.

Lavinia Saniuta a fost audiata in urma cu mai multe saptamani in calitate de martor in acest dosar, procurorii schimbandu-i ulterior calitatea in suspect.