Alexandra Dobre, consiliera personala a lui Gabriel Oprea, a postat pe Facebook un mesaj in care raspunde criticilor aduse vicepremierului pe fondul lipsei de reactie la decesul politistului Bogdan Gigina. Consiliera politicianului sustine ca "e penibil sa fie data vina pe un om pentru un accident regretabil", calificandu-i pe criticii ministrului drept "pseudo/jurnalisti apar si pseudo/avocati si pseudo/analisti politici care isi mai dau si ei cu parerea ca deh...". In opinia Alexandrei Dobre, acestia nu stiu sa aprecieze "lucrurile bune pe care le fac putinii oameni de caracter din Romania", sustinand ca ar trebui sa se documenteze "referitor la cat de mult tine dansul (Oprea -n.red.) la cadrele de politie si armata si cat de multe a facut pentru fiecare dintre acestia si familiile lor."

Alexandra DobreFoto: Facebook - Alexandra Dobre

Potrivit Flux24, Alexandra Dobre, consiliera personala a lui Gabriel Oprea, are 23 de ani si este presedintele organizatiei studentilor UNPR si conduce un ONG, Asociatia Idealurilor Tinerilor.

  • Mesajul postat de consiliera ministrului Oprea pe Facebook

"Atentie! Pentru toti aceia care am vazut ca au postat diverse articole referitoare la domnul ministru Oprea si nefericitul accident rutier...De cateva zile si mai ales astazi, vad pseudo-jurnalisti printre care si doamna Mandruta, care incep sa foloseasca cazul politistului mort in accidentul din Bucuresti in cel mai populist si ieftin mod cu putinta. Pe langa pseudo/jurnalisti apar si pseudo/avocati si pseudo/analisti politici care isi mai dau si ei cu parerea ca deh...De la colegii din opozitie, nu am asteptari. Ei fac o politica marunta pentru ca asta ii caracterizeaza. Ce ma doare cel mai tare este sa vad insa ca oameni de buna credinta si prieteni au ajuns sa creada aceste lucruri. Intr-adevar cazul politistului decedat este unul real si de regretat. Ministerul Afacerilor Interne a dat un comunicat de presa in acest sens si cred ca lucrurile trebuiau lamurite si incheiate. Cred ca pana la a arunca cu noroiul pe care l-ati improscat in ultimele zile, ar trebui sa va mai documentati putin referitor la cat de mult tine dansul la cadrele de politie si armata si at de multe a facut pentru fiecare dintre acestia si familiile lor.Lucrurile bune se vad cu ochiul liber si va spun sincer ca astfel de oameni care sa se lupte pentru interesele angajatilor, ar trebui sa existe in toate institutiile publice. Alt lucru dezamagitor pe care il vad este ca de cateva ore circula o pagina din Monitorul Oficial care spune fel si fel de bazaconii despre o Ordonanta de Urgenta care a fost discutata si a aparut inca din 14.10.2015, fiind in discutii de peste o luna, nu de azi sau de ieri. Ne place sa speculam pentru ca nu avem cu ce sa ne umplem timpul si nu stim sa apreciem lucrurile bune pe care le fac putinii oameni de caracter din Romania. Sa fim seriosi. E penibil sa dam vina pe un om pentru un ACCIDENT regretabil, repet. Condoleante familiei si succes romanilor in a-si schimba mentalitatea..."

  • Deputat UNPR acuza "atacul furibund" la Oprea: Astfel de atitudini, specifice unor caractere infecte

Deputatul Ion Raducanu, vicepresedinte UNPR, acuza un "atac concertat" la adresa lui Gabriel Oprea, spunand ca "postacii platiti nu prididesc in a-i cere vicepremierului demisia, pentru a-i ajuta pe opozanti sa ajunga la putere", iar "astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte", transmite Mediafax.

"Asist inmarmurit de cateva zile la un atac concertat, furibund, demential, ilogic si irational, pornit cu ura si dispret incredibil de cativa deontologi autointitulati aparatori ai democratiei si dreptatii sociale, mari ganditori ai societatii capitaliste romanesti, care pe fondul nenorocirii abatute asupra familiei politistului mort in timpul serviciului arunca cu noroi in ministrul de interne Gabriel Oprea - viceprim-ministrul care coordoneaza sectorul de securitate nationala. Gabriel Oprea este presedintele partidului care a asigurat stabilitatea Romaniei in ultimii 5 ani, fie ca unii recunosc, iar altii nu recunosc, din ratiuni politice, desigur meschine. Sunt unul dintre vicepresedintii partidului, unul dintre cei care cunoaste bine efortul depus de Gabriel Oprea pentru solutionarea spinoaselor probleme ale lucratorilor incadrati in institutiile sectorului de securitate nationala (elaborarea noii legi a pensiilor militare, recalcularea si majorarea pensiilor, marirea salariilor si sporurilor, inzestrarea armatei si a politiei si multe, multe altele)", scrie Ion Raducanu pe Facebook.

El spune ca nicicand dupa Revolutie MApN sau MAI nu au avut "un ministru mai bun, mai apreciat si mai eficient decat Gabriel Oprea".

Deputatul mai sustine ca "pana la tragicul accident petrecut zilele trecute toti politicienii de frunte se gudurau in jurul lui, cautand sa-l atraga de o parte sau de alta a esichierului politic", iar Gabriel Oprea "a ramas in picioare, pastrandu-si demnitatea si cuvantul dat".

"Suparati ca nu le-a trecut motiunea, liberalii, condusi cu maiestrie de doua personaje deja celebre (modele de moralitate si patriotism) si-au vazut naruit visul de a ajunge la putere. Nemultumirea i-a cuprins si pe alti sustinatori interesati sau dezinteresati ai liberalismului de stanga, promovat de eminentele cenusii democrat - liberale. Tragedia produsa din cauze inca neelucidate de organele abilitate, a mobilizat aceasta coalitie de disperati ahtiati de putere, carora li s-au alaturat mai multe ONG -uri formate din bursieri ai unor institutii subventionate de Soros. Impreuna au gasit momentul de a pune in miscare o actiune de defaimare a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, prin interpretari eronate ale legislatiei, prin minciuni si dezinformari, prin folosirea de invective specifice vocabularului unor lipsiti de bun simt", mai spune deputatul.

Ion Raducanu, care este si vicepresedinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, mai afirma ca "postacii platiti si jucatorii de pe Facebook nu prididesc in a-i cere vicepremierului demisia, pentru a -i ajuta pe opozanti sa-si implineasca visul de a ajunge la putere".

El spune ca "astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte si unor politicieni nemernici".

"Dupa mine, astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte, unor politicieni nemernici, fara scrupule, unor asa - zisi vectori de opinie, de regula simbriasii cuiva sau altcuiva. Setea de sange a unor spectatori romani, din care multi nostalgici ai epocii trecute, se suprapune de minune peste manifestarile manipulatorilor de opinie ajunsi sa creada ca din fata computerului vor putea conduce Romania. Nimic si nimeni nu mai e bun in Romania. Daca faci ceva bine, atragi ura si dispret. Daca vorbesti impotriva sistemului te trezesc unii dimineata devreme! Asa cum pe vremuri se spunea ca toti se pricep la agricultura si fotbal, putem spune astazi ca toti se pricep la conducerea treburilor tarii (dar, din fata computerului, camerei de filmat sau de la microfon). Nu trebuie sa va chinuiti sa ma catalogati drept avocatul diavolului, pentru ca cei care ma cunosc stiu ca sunt unul care spune lucrurilor pe nume. Ce pot afirma insa, cu siguranta este ca prin aceasta atitudine inconstienta de atac nejustificat si gratuit, conducerea PNL - PDL a adancit criza politica, dand dovada, inca odata, daca mai era nevoie, de fariseism, populism, oportunism si disperare, de care nu se pot debarasa", mai scrie pe Facebook deputatul Ion Raducanu.

Acesta isi incheie postarea spunand ca Gabriel Oprea "nu merita sa fie tarat intr-o astfel de mizerie mediatica, de catre personaje politice rau intentionate, manipulate din interiorul si exteriorul tarii, pentru ca prin ceea ce fac contribuie din plin la destabilizarea politica a Romaniei, dorita si asteptata de prietenii sai binevoitori si hrapareti".