Premierul Victor Ponta a avut vineri o prima reactie in cazul politistului care a murit marti seara dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce insotea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea. In ciuda numeroaselor suspiciuni si acuzatii legate de Gabriel Oprea care ar fi abuzat de coloana oficiala, Victor Ponta a incercat sa arunce vina in alte parti, asupra gropilor din asfalt, administratia locala, CNADNR. Mai mult, a acuzat politicienii care "tipa" si folosesc tragediile pentru a castiga capital politic. In opinia lui Ponta, politistul a murit la datorie. "As vrea sa incep prin a-mi exprima solidaritatea si condoleante familiei politistului mort la datorie, cel care a decedat marti, miercuri...", a spus Ponta.

"Stiu ca exista o ancheta in curs si vreua sa multumesc tuturor celor care isi fac datoria si celor care uneori platesc un pret mult prea mare pentru ceea ce fac, pentru ca societatea romaneasca sa functioneze. Vreau, de asemenea, fiind vorba de o ancheta, sa vedem cum se pot intampla asemenea lucruri...Avem gropi in asfalt, tot felul de zone periculoase si cred ca aici, pe partea de administratie locala, CNADNR...Sunt convins ca exista peste tot in tara tot felul de capcane mortale si doar cand se intampla o mare tragedie aflam despre ele. Societatea romana ar trebui sa ia masuri inainte, nu dupa ce se intampla asemenea...Mi-as dori si ca noi ca societate, vorbesc de oamenii politici, sa nu mai folosim tragediile in scopuri politice. De fiecare data cand se intampla o tragedie, apar aceeasi oameni politici care tipa si folosesc fie tragediile, fie arestarile, ca sa castige capital politic, si asta este un semn de barbarism politic si poate ca reusim sa stopam...", a afirmat Ponta.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat dupa producerea accidentului ca groapa in care a cazut politistul cu motocicleta era semnalizata, in zona avand loc lucrari la carosabil. Sarca a precizat ca politistul se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar pentru ucidere din culpa, caz in care au cerut informatii de la firma care executa lucrarile, urmand sa verifice daca groapa era bine semnalizata, a anuntat agentia Mediafax, care citeaza surse judiciare.

Politia Capitalei a recunoscut abia joi ca politistul mort in accidentul de marti seara asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

Imediat dupa aceea au aparut marturii ale unor persoane care spuneau ca Oprea abuza de politia rutiera. Marturii obtinute de televiziunea Digi24, care a reusit sa stea de vorba cu martorii accidentului, scot la iveala o serie de aspecte socante: vicepremierul Gabriel Oprea ar folosi masinile cu girofar ale politiei zilnic, deplasandu-se prin Bucuresti cu peste 100 km/h, iar motocicleta politistului care a murit dupa ce a cazut intr-o groapa avea probleme mecanice.

Acest caz a starnit indignare, mai ales in mediul online. De altfel, o petitie online intitulata "Demisia, Oprea! Incetati abuzul de coloane oficiale!" a aparut joi seara pe site-ul petitieonline.com. Documentul prin care se cere demisia viceprim - ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a fost semnat de aproape 1000 de persoane in doar cateva ore.

Partidele de opozitie au cerut demisia vicepremierului Oprea.