Politistul mort in accidentul de marti seara asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei. Reprezentantii institutiei spun ca Gabriel Oprea venea din Baneasa, via Stirbei Voda, de "la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice". Surse Euractiv afirmau miercuri ca Oprea se intorcea de la restaurant.

Politistul Bogdan GiginaFoto: Politia Romana

Comunicatul Politiei nu arata care era destinatia finala a lui Gabriel Oprea si de ce a ales o ruta pe str. Stirbei Voda. Daca destinatia era Ministerul de Interne, atunci ruta cea mai scurta din Baneasa ar fi fost Baneasa - P-ta. Presei Libere - Arcul de Triumf - P-ta. Charles de Gaulle - P-ta. Victoriei - Calea Victoriei - Ministerul de Interne, cu evitarea strazii Stirbei.

Comunicatul mai ridica o problema: de ce a fost trimis sa fluidizeze traficul pe ploaie un politist pe motocicleta, in conditiile in care insasi Politia Romana recomanda motociclistilor sa evite ciculatia pe ploaie? HotNews.ro a trimis o intrebare catre Politia Romana, vom reveni cu raspunsul imediat ce il vom avea.

"Politistul se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in municipiul Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta, a unei coloane oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic. Coloana oficiala a viceprim - ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in conditiile legii, se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa - P-ta. Presei Libere - Arcul de Triumf - P-ta. Charles de Gaulle - P-ta. Victoriei - Bd. Uranus - Str. Stirbei Voda, dupa ce acesta participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice", se arata in comunicatul Politiei.

Imediat dupa producerea accidentului, coloana oficiala s-a oprit la fata locului si au fost dispuse masuri pentru mobilizarea echipajelor medicale in vederea acordarii primului-ajutor, politistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, se mai arata in comunicatul Politiei.

"Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenti din conducerea MAI, pentru interventia de urgenta a echipajelor SMURD si informarea permenenta in legatura cu evolutia situatiei. S-a tinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat", se mai arata in comunicat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrarii, dar cu privire la modul in care erau amplasate, daca respectau sau nu normativele legale, urmeaza a se stabili pe parcursul anchetei aflate in instrumentarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, mai spun reprezentantii Politiei.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat dupa producerea accidentului ca groapa in care a cazut politistul cu motocicleta era semnalizata, in zona avand loc lucrari la carosabil. Sarca a precizat ca politistul se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar pentru ucidere din culpa, caz in care au cerut informatii de la firma care executa lucrarile, urmand sa verifice daca groapa era bine semnalizata, a anuntat agentia Mediafax, care citeaza surse judiciare.