Secretarul de stat din Ministerul Educatiei care le-a indemnat pe eleve sa se ghideze dupa dictonul "pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii" - a intrat in atentia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Csaba Asztalos, presedintele CNCD, a declarat pentru HotNews.ro ca a demarat procedura de autosesizare in acest caz. Tot in aceasta dimineata, ministrul Educatiei a anuntat ca Vasile Salaru si-a dat demisia de la Ministerul Educatiei.

Csaba AsztalosFoto: Hotnews

Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei responsabil cu invatamantul preuniversitar, a participat marti, 20 octombrie 2015, la o conferinta de presa la Deva unde a facut o serie de declaratii care au generat critici dure din partea elevilor, studentilor si a multor ONG-uri.

Potrivit Glasul Hunedoarei, Vasile Salaru a declarat ca elevele ar trebui sa studieze pe un curriculum separat de cel al colegilor baieti si ca moto-ul dupa care ar trebui sa se ghideze este: "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii".

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, membru ALDE, a anuntat atunci ca vrea sa introduca cursuri pentru fete prin care acestea sa invata in scoala sa "mearga frumos", "sa stie sa fie gazde bune" si "sa invete cum se serveste ceaiul", relateaza sursa citata.

"Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!", a spus Vasile Salaru, potrivit Glasul Hunedoarei.

Ca urmare a acestor declaratii, mai multe organizatii de studenti, elevi si Coalitia pentru Egalitate de Gen au cerut Guvernului sa-l demita pe secretarul de stat Vasile Salaru.

Citeste si: