Amiralul in rezerva Emil "Cico" Dumitrescu s-a prezentat joi dimineata la Parchetul General, unde procurorii l-au anuntat ca a fost pus sub acuzare pentru infractiuni contra umanitatii in dosarul "Mineriada", el avand calitatea de suspect, informeaza Agerpres. Cazimir Ionescu a anuntat si el la iesire ca este suspect in dosar. La Parchet ea ajuns si Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului.

"A spus acolo ca ar fi pentru omor. A pus un termen Voinea asta (procurorul Dan Voinea - n.r.), dar nu are niciun fel de acoperire. Eu nu am avut pe nimeni in subordine, eu nu am avut pusca. Cu ce sa omor? Cu prastia? Sunt suspect", a spus "Cico" Dumitrescu dupa intalnirea cu procurorii. La Parchet, "Cico" Dumitrescu a fost intampinat de un protestatar, care l-a facut "criminal".

Emil "Cico" Dumitrescu si Cazimir Ionescu, fost vicepresedinte CPUN, s-au prezentat joi dimineata la Parchetul General pentru a fi audiati in dosarul "Mineriada".

La Parchet ea ajuns si Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului.

"Cico" Dumitrescu, fost sef al Directiei Cultura Presa si Sport din cadrul Ministerului de Interne, a declarat la intrare in sediul Parchetului ca nu a avut nicio implicare in acest dosar.

"Eu nu am avut niciun fel de amestec in chestia asta. Eu eram seful Directiei Generale Cultura Sport. Nu m-am intalnit cu revolutionarii, sa zic asa, decat cand au atacat Politia Capitalei. Ca atunci domnul presedinte Iliescu ii cauta pe Chitac si pe Diamandescu si nu i-a gasit. Si m-a sunat pe mine si m-a intrebat: 'Mai, ce se intampla acolo?'. 'Nu stiu, domnu' presedinte'. Zice: 'Du-te, ma, si vezi'! Cand i-am zis: 'Dom'ne, astia cer arestati!'. Zice: 'Du-te si vorbeste cu seful Politiei - era generalul Batlan - sa le dea drumul!'. I-am spus ca nu e, m-au luat, m-au batut, mi-au rupt uniforma. Si a doua zi i-am spus: 'Domnu' presedinte, eu ma duc la procuratura'. Cum adica, general sa fie batut, calcat, mi-au calcat ochelarii. Mi-a spus: "Asa se intampla, lasa-i, ma, in pace!", a declarat "Cico" Dumitrescu.