Dupa a doua rectificare bugetara a anului, care va fi aprobata intr-o sedinta extraordinara a Guvernului de vineri, cei mai multi bani, aproximativ 769,5 de milioane de lei, se vor indrepta catre buzunarele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Regionale. Insa, Ministerul Transportului va pierde 1,61 milioane de lei, iar Ministerul Energiei va avea buzunarele usurate de 108 milioane de lei. In total, potrivit noii rectificari bugetare, 11 ministere vor avea bugetele marite, asa cum arata Nota de fundamentare a Proiectului de Ordonanta de Urgenta, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Banii primiti de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale vor fi folositi pentru plata titlurilor executorii, a subventiei pentru motorina, a cheltuielilor pentru imbunatatiri funciare, a investitilor, dar si pentru fonduri externe nerambursabile. Alte 300 de milioane de lei vor fi orientate spre plata despagubirilor acordate agricultorilor care au fost afectati de seceta severa din perioada aprilie-septembrie 2015.

Un alt minister care a tras lozul mare la noua rectificare bugetara este cel al Fondurilor Europene. Ministerul Fondurilor Europene va avea in plus 729,6 milioane lei pentru finantarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile. In vreme ce, MApN va avea un plus 558,1 milioane lei pentru achizitii si reparatii la tehnica militara si cotizatii la organisme internationale.

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice primeste 271,4 milioane lei pentru finantarea de baza a invatamantului superior, burse, manuale scolare, investitii. Ministerul Afacerilor Interne a primit 269,2 milioane lei pentru cheltuieli suplimentare care apar prin majorarea normei de hrana si cheltuieli cu bunuri si servicii, iar Ministerul Justitiei, plus 245 de milioane lei pentru plata titlurilor executorii, precum si pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, scrie Agerpres.

Serviciul Roman de Informatii va primi si el 140,4 milioane de lei.

Ministerul Afacerilor Externe, plus 132,8 milioane lei.

Ministerul Finantelor Publice, pentru actiuni generale primeste 584,3 milioane lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice va primi 80,1 milioane lei.