Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Vasile Salaru, membru al ALDE, ar dori introducerea unei educatii de pension pentru elevele din Romania. Astfel, Salaru a sustinut, intr-o conferinta de presa la Deva, ca ar dori sa introduca in scoli cursuri in care fetele sa invete ”sa mearga frumos si sa stie sa fie gazde bune [...] sa invete cum se serveste ceaiul”, scrie Glasul Hunedoarei.

Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul EducatieiFoto: AGERPRES

Vasile Salaru, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, nu s-a multumit doar sa ofere sfaturi despre ce ar trebui sa studieze elevele din Romania, pe un curriculum separat de cel al colegilor lor de sex masculin, dar a oferit si un motto dupa care acestea sa se ghideze. ”Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”, a concluzionat Vasile Salaru.

Aceste ore de consiliere vizeaza o integrare mai usoara in societate, prin atitudine, prin tinuta. Elevii nostri nu stiu sa calce pe strada. Eu as vrea sa vad o eleva de clasa a XI-a sau a XII-a mergand frumos pe tocuri, dansand vals sau tango, stiind sa fie o gazda buna, si cred ca este o latura a invatamantului romanesc, care a fost total neglijata, si care ar putea aduce aminte, sper sa nu zambiti, de trecuta educatie de pension”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Vasile Salaru.

Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar a oferit pentru elevele din Romania si un sfat inspirat, dupa cum recunoaste, din zona Moldovei, de unde este originar acesta. ”Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, cel putin, asa e la mine, in zona Moldovei, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!”, a spus Salaru, potrivit Glasului Hunedoarei.