Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, s-a intalnit cu liderii Israelului si Palestinei in doua zile consecutive, pe fondul unei situatii tot mai tensionate intre cei doi actori esentiali din Orientul Mijlociu. In discutiile cu Benjamin Netanyahu (premierul Israelului) si cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas, Aurescu a discutat despre Procesul de Pace intre cele doua entitati.

In discutia cu Netanyahu, care a avut loc pe 20 octombrie, Aurescu a propus o noua sesiune comuna a celor doua Guverne, care sa aiba loc anul viitor, si a discutat despre o posibila cooperare in domeniul securitatii cibernetice, dar si continuarea cooperarii militare si in alte domenii de interes comun.

In intalnirea din 19 octombrie cu Mahmoud Abbas, Aurescu a spus ca Romania are disponibilitatea de a extinde numarul de burse oferite studentilor palestinieni, si a amintit posibilitatile de extindere a cooperarii bilaterale in domenii ca agricultura, sanatatea, exploatarea resurselor de apa.

In discutia cu Abbas, Aurescu "a pledat pentru stoparea urgenta a violentelor recente si pentru incurajarea masurilor care sa conduca la cresterea increderii reciproce", potrivit unui comunicat MAE.